Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδοτήσεις – Αλλάζω θερμοσίφωνα: Τελευταία ημέρα για τις επιταγές, έρχονται νέοι δικαιούχοι

Τελευταία ημέρα σήμερα για την παράταση

που έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσον αφορά τη χρήση των επιταγών του «Αλλάζω Θερμοσίφωνα», για την αγορά ηλιακού μέσα από το πρόγραμμα με τη χρήση voucher.

H παράταση αφορά τον πρώτο κύκλο των 103.310 δικαιούχων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και εγκρίθηκαν οι αιτήσεις τους. Για τους συγκεκριμένους δικαιούχους, έχει επίσης παραταθεί έως την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, η διορία εξαργύρωσης των επιταγών οι οποίες είναι σε κατάσταση «δέσμευσης σε έμπορο». Παράλληλα παράταση έχει δοθεί και στους ωφελούμενους του παλιού ηλεκτρικού τους θερμοσίφωνα.

Όπως όλα δείχνουν όμως θα υπάρξει και νέος κύκλος με δικαιούχους για το Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα, καθώς φαίνεται ότι δεν θα εξαργυρωθούν όλες οι επιταγές.

Οι δικαιούχοι του πρώτου κύκλου άρχισαν να λαμβάνουν τις επιταγές από τις 31 Ιουλίου. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 92.651 επιταγές, ενώ είχαν δεσμευθεί από εμπόρους 65.233 voucher. Την ίδια ώρα 27.418 επιταγές δεν είχαν αξιοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι εκδόθηκαν, παραμένοντας διαθέσιμες για χρήση.

Με τις αντικαταστάσεις που έχουν γίνει σε θερμοσίφωνες με το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι δικαιούχοι θα δουν σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος. Μάλιστα όπως υπολογίζεται η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού αναμένεται να μειωθεί, περίπου, κατά 65% ανά νοικοκυριό αν σκεφτεί κανείς ότι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας είναι ο πιο κοστοβόρος μέσα σε ένα νοικοκυριό. 

Δικαίωμα συμμετοχής στο «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» είχε η πλειονότητα των νοικοκυριών. Εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια και υπήρξε ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες που έχουν μέλος με αναπηρία, καθώς και για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Ειδήσεις σήμερα: Ματούλα: Μια ζωή στα άκρα και η dolce vita που είχε πικρό τέλος Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες, λέει ο Φίλης Ξανά στα δικαστήρια η εγκυμονούσα Γιούλικα Σκαφιδά με τις δικηγόρους της

Related posts

Στουρνάρας: Στο 2,5% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2024 – Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις

admin

Ενεργειακός «πυρετός»: «Φωτιά» οι τιμές σε φυσικό αέριο και ρεύμα (διάγραμμα)

admin

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τον διοικητή της νέας ανεξάρτητης αρχής Επιθεώρησης Εργασίας

admin

Ρωσία: Αύξησε απότομα τις εξαγωγές πετρελαίου μετά τις ουκρανικές επιθέσεις σε διυλιστήρια της

admin

Υποχρεωτική από 1η Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου

admin

Στο δυναμικό της Schneider Electric εντάσσεται ο Κωνσταντίνος Κατσακιώρης

admin

Άνοιγμα καταστημάτων: Έτσι θα λειτουργήσει από Δευτέρα η αγορά

admin

Επίδομα βενζίνης: Ανοίγει σε λίγες ημέρες η πλατφόρμα, πώς θα κάνετε την αίτηση

admin

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Μπαίνουν δύο «κόφτες» – Ποιοι αναμένεται να το χάσουν

admin