Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Μπαίνουν δύο «κόφτες» – Ποιοι αναμένεται να το χάσουν

Μια νέα προϋπόθεση θεσπίστηκε για την καταβολή του

επιδόματος προσωπικής διαφοράς σε 750.000 συνταξιούχους

τον Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου. Σύμφωνα με τη διάταξη που θα ενταχθεί σε επόμενο νομοσχέδιο, για να καταστούν οι συνταξιούχοι δικαιούχοι του επιδόματος, θα πρέπει η προσωπική τους διαφορά να είναι μεγαλύτερη από 10 ευρώ. Αν είναι ισόποση η μικρότερη, τότε μπαίνουν στον κύκλο των αυξήσεων για το 2024 3% έως 3,5%

Ο δεύτερος «κόφτης» που ίσχυε και πέρυσι για να πάρουν το επίδομα είναι το άθροισμα των συντάξεων τους να μην υπερβαίνει τα 1.600 ευρώ.

Ειδικότερα, το επίδομα θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο σε 350.000 λιγότερους συνταξιούχους (750.000 φέτος -1.112.000 συνταξιούχους πέρυσι) κάτι που σημαίνει ότι αυτό το πλήθος κατάφερε να μηδενίσει την προσωπική διαφορά και να ανοίξει την πόρτα στις αυξήσεις.

Το ύψος του επιδόματος
Υπενθυμίζουμε ότι το επίδομα είναι χαμηλότερο (100,150 και 200 ευρώ) από πέρυσι που ανερχόταν σε 200, 250 και 300 ευρώ, αφού μικρότερη θα είναι και η αύξηση των συντάξεων.

Ειδικότερα, για άθροισμα συντάξεων έως 700 ευρώ θα καταβληθεί επίδομα 200 ευρώ, για 701 έως 1100 ευρώ σύνταξη επίδομα 150 ευρώ και για άθροισμα συντάξεων από 1.101 έως 1.600 ευρώ επίδομα 100 ευρώ.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος με σύνταξη 700 ευρώ που δεν δικαιούνται αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς θα λάβει επίδομα 200 ευρώ. Συνταξιούχος με σύνταξη 1.500 ευρώ που δεν δικαιούνται αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς θα λάβει επίδομα ύψους 100 ευρώ.

Όσοι δεν πάρουν αυξήσεις στο χέρι, εκτός από το επίδομα προσωπικής διαφοράς, θα μπορέσουν να απομειώσουν την προσωπική τους διαφορά λογιστικά ώστε τα επόμενα χρόνια να προσδοκούν πραγματικές αυξήσεις στο χέρι.

Ειδήσεις σήμεραΚασσελάκης: Δεν θέλω να παραιτηθούν από βουλευτές Ακρίτα, Αποστολάκης και Ηλιόπουλος

Δεν παραιτούμαι από βουλευτής για τον Κασσελάκη, λέει η Ακρίτα – «Είχα συμφωνήσει με τον Τσίπρα να γίνω υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Related posts

Χατζηδάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Αρχές Νοεμβρίου το νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» – Θα έχει και «έξυπνη» ενέργεια

admin

ΔΥΠΑ: Από αύριο Τετάρτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας

admin

500 χωριά: Είναι το δικό σου στη μεγάλη λίστα;

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Intel διακόπτει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία – Έρχονται κυρώσεις και στην Alfa Bank

admin

Ακρίβεια στα καύσιμα: Στα 2 ευρώ τη βενζίνη λίγο πριν την έξοδο του Πάσχα

admin

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Έκπτωση 30% από το φορολογητέο εισόδημα από το 2022

admin

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι και έως πότε μπορούν να κάνουν διορθώσεις – Τι ισχύει για τα πρόστιμα

admin

Επίδομα 400 ευρώ: Σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

admin

Διεθνής Αερολιμένας: Η είσοδος στο Χρηματιστήριο και το ρεκόρ επιβατικής κίνησης φέρνουν επενδύσεις

admin