Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εμείς έχουμε τον τρόπο να νικάμε τη ΝΔ»

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια «ελπιδοφόρα συγκυρία» – το λέει δημόσια και ιδιωτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, που βρέθηκε χθες στα Γιάννενα, και παράλληλα ετοιμάζεται για την επόμενη εκλογική μάχη που έχει να δώσει το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές. Για να πετύχει αυτή τη βήμα-βήμα εκλογική επαναφορά του σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό για την οποία μιλάει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρουλάκης επιδιώκει η παράταξή του να είναι αυτή που θα αποτελεί τον βασικό αντίπαλο της ΝΔ. «Αποδείξαμε πως εμείς έχουμε τον τρόπο να νικάμε τη ΝΔ» σχολίασε ο Ανδρουλάκης, σε μια έμμεση απάντηση και στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον τρόπο και το ύφος με το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσει την κυβέρνηση από εδώ και πέρα – και τα δύο βασίζονται στο δίπτυχο των προγραμματικών θέσεων και της ουσιαστικής ανανέωσης.

Η Χαριλάου Τρικούπη επενδύει σε αυτή τη φάση στο δίπολο «πρόοδος-συντήρηση», βάζοντας και ιδεολογικά χαρακτηριστικά στη μεταξύ τους κόντρα: «Ο αγώνας μας για να αποκτήσει η Νέα Δημοκρατία και η συντήρηση αξιόπιστο και αξιόμαχο αντίπαλο σιγά-σιγά ριζώνει σε κάθε μεριά της πατρίδας μας. Είμαι σίγουρος ότι ως τις επόμενες εθνικές εκλογές θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε το σύγχρονο προοδευτικό μας πρόγραμμα να γίνει το σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας» ανέφερε θέτοντας τον πραγματικό στόχο όχι τον Ιούνιο του 2024, αλλά στις εκλογές του 2027: «Στόχος μας δεν είναι, όπως λένε κάποιοι, να είμαστε δεύτερο κόμμα» είπε, αλλά «να γίνουμε κυβέρνηση και να στείλουμε τη ΝΔ στην αντιπολίτευση». Τα κεντροαριστερά στελέχη επιρρίπτουν ευθύνες στη ΝΔ όχι μόνο για μια τετραετία μεταρρυθμίσεων που δεν έγιναν, αλλά για τους χειρισμούς της σε μια σειρά θεμάτων από τις εκλογές του καλοκαιριού έως σήμερα – από τη διαχείριση των αλλαγών στην ΑΑΔΕ και την άτυπη συμμαχία με την Ελληνική Λύση έως την αλαζονεία τού «13 στα 13» που είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ευθύνες της ΝΔ

Παράλληλα, με την ευκαιρία της απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, ο Ανδρουλάκης υπενθυμίζει τη «διαχρονικά υπεύθυνη» στάση του ΠΑΣΟΚ και τις ευθύνες της ΝΔ για την κρίση – σε ένα ενωτικό αφήγημα που αφορά και τις τελευταίες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ: «Ξεχνούν όμως να πουν (…) ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι εργάστηκαν για να αποκτήσει η χώρα επενδυτική βαθμίδα, όταν ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία υπονόμευαν τη χώρα οδηγώντας τη στη δραχμή και στη χρεοκοπία. Για να θυμόμαστε την πρόσφατη ιστορία του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. Πάει πολύ, δεν απευθύνονται σε λωτοφάγους» σχολίασε ο Ανδρουλάκης.

Είναι ενδεικτικό πως στη Χαριλάου Τρικούπη αποφεύγουν να αναφέρονται στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση γενικά – παρά μόνο για να υπενθυμίσουν πως η επιτυχία στον δεύτερο αυτοδιοικητικό γύρο ήταν του ΠΑΣΟΚ και όχι της Κουμουνδούρου. «Η ενίσχυση των προοδευτικών δυνάμεων, για την οποία αγωνιζόμαστε διαχρονικά, είναι μια μάχη ιδεών για κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοκρατία, διαφάνεια και κράτος δικαίου, που εξελίσσεται καθημερινά μέσα στην κοινωνία» σχολίασε ο Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», κλείνοντας και την πόρτα των συνεργασιών εν όψει των Ευρωεκλογών – η οποία έχει διατυπωθεί δημόσια από πρόσωπα όπως ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Χάρης Καστανίδης: «Οι παρασκηνιακές συμφωνίες κορυφής είναι ατελέσφορες και απωθητικές για τους πολίτες» επεσήμανε.

Related posts

Πώς θα μειωθεί η έκρηξη ροών στην Κρήτη

admin

«Λόγια»: Το ξεκαρδιστικό βίντεο της Φίνος Φιλμ για τις εκλογές 2023

admin

Μητσοτάκης: Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και παραδοσιακά τραγούδια της Μάνης

admin

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Σε θερμό κλίμα η συνάντηση – Βήματα αλληλοϋποστήριξης

admin

Η Γιόχανσον έρχεται τώρα με εύσημα για το Μεταναστευτικό

admin

ΣΥΡΙΖΑ για παραβάσεις στις παραλίες: Ερώτηση 24 βουλευτών για την ασύδοτη καταπάτηση του αιγιαλού

admin

Οδηγός για τις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι εκλέγονται από κάθε περιφέρεια

admin

«Τα παιδιά από αυτό τον αγώνα θα πάρουν το σωστό μήνυμα», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

admin

Πώς απολογήθηκε ο Βέμπερ στον Μητσοτάκη

admin