Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δώρα

Σύμφωνα με έναν ευρωπαίο αξιωματούχο που μίλησε στην Deutsche Welle, λίγο πριν από τη Σύνοδο, «το αίσθημα είναι παρόμοιο με αυτό των παιδιών την παραμονή των Χριστουγέννων που ανυπομονούν να πάρουν τα δώρα τους» – όπου παιδιά, βλέπε τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Βέβαια, ένα δεν έχει αποδείξει ακόμη στον Αγιο Βασίλη ότι ήταν καλό όλη τη χρονιά: ο Εντι Ράμα. Εχει ακόμη λίγες μέρες ώστε να αλλάξει συμπεριφορά απέναντι στον Μπελέρη και να αποφύγει τα 37 βέτο.

Ομοφωνία

Ο Ολαφ Σολτς, όπως φαίνεται απ’ όσα λέει για το θέμα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, θα επιθυμούσε να αυξηθεί ο αριθμός των αποφάσεων που λαμβάνει η Ενωση με πλειοψηφία. Η Γερμανία, πάντως, δεν έχει αυτή τη στιγμή το παλαιότερο στάτους της λόγω των δημοσιονομικών της ζητημάτων – παρότι υποτίθεται πως βρήκε λύση. Οπότε, δύσκολα θα συμφωνήσουν μαζί της τα μικρά κράτη-μέλη που τάσσονται υπέρ της ομοφωνίας για να μη χάσουν μέρος της επιρροής τους.

Ευρώ

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και οι περισσότεροι στις Βρυξέλλες ποντάρουν πολλά στη δημιουργία στενότερων δεσμών με τα βαλκανικά κράτη προκειμένου να μειώσει η Ευρώπη την επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στα Βαλκάνια. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για κάτι τέτοιο; Τα ευρώ, φυσικά. Ηδη η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των έξι χωρών που επιθυμούν την ένταξή τους.

Λουκάνικο

Για να πείσει τους Σέρβους να ψηφίσουν το κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς διαφήμισε ένα γεύμα για τρεις που είχε με δύο υπουργούς, κόστους μόλις 5 ευρώ. Εφαγαν ψωμί με μαγιονέζα και φέτες λουκάνικου, κι έτσι φρονεί ότι έδειξε στην κοινή του γνώμη πως νίκησε την ακρίβεια. Είναι απ’ τους πολιτικούς που ναρκισσεύονται τόσο ώστε να θεωρούν ότι ξέρουν τη λύση σε κάθε πρόβλημα. Ακόμη, όμως, να καταλάβει πως για ενταχθεί η Σερβία πρέπει να συμφιλιωθεί με το Κοσσυφοπέδιο.

Related posts

Εμμονή Τσελίκ με Μητσοτάκη – Δένδια: «Θα κάνουμε τέτοια βήματα που δεν θα προλαβαίνουν να προσγειωθούν»

admin

Τελευταία μέρα εγγραφής για την ηλεκτρονική ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ – Μήνυμα Κασσελάκη

admin

Λατινοπούλου για αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά: «Γιατί δεν είχαν διαταγή να πυροβολήσουν…;»

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Είμαι ενισχυμένος από το Συνέδριο – Αιχμές για Αλέξη Τσίπρα

admin

Το γιορτινό τραπέζι των αρχηγών

admin

Μπαράζ τουρκικών ΝΟΤΑΜ και Navtex

admin

Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου

admin

Ανοίγουν «Ομπρέλα» για την Αχτσιόγλου

admin

Δημοσκόπηση: Ο απολογισμός της τετραετίας – Δηλώνουν σε χειρότερη κατάσταση οικονομικά

admin