Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικαστική έρευνα μετά την παραδοχή του Π. Τερεζάκη

Νέα πολιτική θύελλα αλλά και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκαλεί, κατά πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η παραδοχή του διευθύνοντος  συμβούλου του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη για το μοντάρισμα των ηχογραφημένων συνομιλιών μεταξύ του σταθμάρχη Λάρισας και μηχανοδηγών το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών, που είχε αποκαλύψει «Το Βήμα» («Η μονταζιέρα στα Τέμπη ρίχνει νέες σκιές στην τραγωδία», 24/3/2024). Ετσι, σύμφωνα με τη δικαστική συντάκτρια του Mega Αννα Κανδύλη, η Δικαιοσύνη φέρεται έτοιμη να καλέσει τέσσερις υπαλλήλους που είχαν πρόσβαση στις επίμαχες ηχογραφημένες συνομιλίες. Ενας εξ αυτών, κατά τις ίδιες πηγές, έδωσε στη συνέχεια το υλικό των ηχογραφήσεων σε τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ. Συνεπώς, τις ηχογραφημένες συνομιλίες είχαν στα χέρια τους – δυνητικά – πέντε έως οκτώ άτομα.

Eνα θέμα… μη θέμα

Από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντως, επιμένουν ότι δεν τίθεται θέμα αλλοίωσης στοιχείων με σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. «Εδώ μιλάμε για ένα θέμα το οποίο είναι μη θέμα ως προς την ουσία του ζητήματος των Τεμπών. Μιλάμε για το ανθρώπινο λάθος. Μιλάμε για ένα σύνολο συνομιλιών. Θα το πω άλλη μια φορά, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να μη χάνουμε την ουσία: Αν υπάρχει ζήτημα διαρροής, να το ερευνήσει η Δικαιοσύνη και το ερευνά, αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά εδώ έχουμε 15 συνομιλίες. Βγήκαν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες αυτές και μία εξ αυτών τη μέρα εκείνη φαίνεται ότι δεν βγήκε σωστά» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ενώ με ανάρτησή του στο Facebook σήκωσε το γάντι που έριξε η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της: «Ο τοξικός κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφεύγει εκ νέου σήμερα στη γνωστή του τακτική: Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Τολμά, λοιπόν, για πολλοστή φορά να χαρακτηρίζει το έγκλημα των Τεμπών «μη θέμα»».

Αντιπολιτευτικές βολές

Μιλώντας στο Περιστέρι χθες το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για «μεγάλο κουκούλωμα» και έθεσε τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση: «Ηξερε ή δεν ήξερε για τη μονταζιέρα την ίδια νύχτα του εγκλήματος; Ποιος έχει τη δύναμη να παραγγείλει μοντάζ στις συνομιλίες και αυτό γίνεται την ίδια στιγμή;».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στην παραδοχή Τερεζάκη, διερωτήθηκε (Alpha) γιατί ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ «δεν έκανε εσωτερικό έλεγχο. Προπαγάνδα κοινής γνώμης, το ήξερε και δεν έκανε εσωτερικό έλεγχο. Πρέπει να πληρώσει το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ που είναι υπεύθυνο για την τραγωδία και για τη χειραγώγηση». Νωρίτερα είχε σημειώσει πως «οι δηλώσεις του κ. Τερεζάκη είναι αποκαλυπτικές, καθώς επιβεβαιώνουν ότι λίγες ώρες μετά την τραγωδία κάποιος – που δεν θα έπρεπε – είχε στα χέρια του τις επίμαχες συνομιλίες του σταθμάρχη, τις χάλκευσε και τις διοχέτευσε σε ένα φιλικό προς την κυβέρνηση μέσο μαζικής ενημέρωσης». Αντιδράσεις υπήρξαν, επίσης, από ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά.

Στην τραγωδία των Τεμπών αναφέρθηκε χθες εκ νέου και η Ευρωπαία Εισαγγελέας κατά την ακρόασή της ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, με αφορμή τον ετήσιο απολογισμό της. Η Λάουρα Κοβέσι απηύθυνε προς τα μέλη της επιτροπής ένα ρητορικό ερώτημα: «Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;» και συμπλήρωσε ότι έτσι δημιουργείται «κουλτούρα ατιμωρησίας».

Related posts

Κασσελάκης: Εντολή για διαγραφή Πέρκα και Τσακαλώτου από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Γιώργος Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

admin

Η Ελλάδα στο πλευρό του Κιέβου είπε ο Μητσοτάκης στον Ουκρανό πρωθυπουργό

admin

Ετοιμη να λύσει κάβους για την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «Υδρα»

admin

Στην εκλογή προεδρείου της Βουλής ο Ιωάννης Σαρμάς

admin

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι αντίθετες «φωνές» για την ταφή του και το ξεκάθαρο άρθρο του Συντάγματος

admin

Βουλή: Νομοσχέδιο – σταθμός για τις Μουφτείες και τους Μουφτήδες

admin

Τούρκος αναλυτής: Μετά τον Tayfun να αποκτήσουμε και πυρηνικές κεφαλές

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας ο βουλευτής Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούρ

admin