Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Συμπεριφέρεται αλαζονικά η κυβέρνηση λέει 1 στους 2 – Αυξάνεται η δυσαρέσκεια

Αλαζονεία αποδίδει στην κυβέρνηση παραπάνω από 50% των πολιτών σε νέα δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε σήμερα στον Alpha.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «θα λέγατε ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αλαζονικά;», το 55% των ερωτηθέντων απαντά «Ναι», το 35% απαντά «Όχι» ενώ ένα 10% αποκρίνεται το «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Αλαζονεία αποδίδουν στην κυβέρνηση οι πολίτες

Παράλληλα, αυξανόμενη είναι η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση. Στη δημοσκόπηση της Alco τον Σεπτέμβριο ένα 46% των ερωτηθέντων πολιτών δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, ένα 28% ήταν «λίγο», ένα 21% ήταν αρκετά ικανοποιημένο και ένα 3% ήταν πολύ ικανοποιημένο.

Σε αυτήν του Νοεμβρίου, η ικανοποίηση των πολιτών έπεσε αισθητά. Πλέον, ένα 52% των ερωτηθέντων δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο, ένα 19% είναι λίγο, το 22% είναι αρκετά ικανοποιημένο και το 3% είναι πολύ ικανοποιημένο.

Η ικανοποίηση των πολιτών για την κυβέρνηση

Αρνητικά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης για την κυβέρνηση και όσον αφορά στους χειρισμούς της για τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής. Στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης στα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, υπηρετεί την ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας;», το 43% των ερωτηθέντων απαντά «όχι», το 40% λέει «ναι» και το 17% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Η άποψη για τη Μέση Ανατολή

Χαμηλή συσπείρωση για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υψηλή για τη ΝΔ

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει χαμηλή συσπείρωση, τάξης του 60%. Παράλληλα, χάνει 1% προς τη ΝΔ, 7% προς το ΠΑΣΟΚ, 5% προς το ΚΚΕ, 2% προς άλλο κόμμα, 6% προς την αποχή και 19% σε άλλα κόμματα.

Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία έχει υψηλή συσπείρωση, τάξης του 82%. Οι διαρροές της είναι 3% προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, 3% προς την αποχή, 3% προς άλλο κόμμα, 2% προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, 1% προς την Ελληνική Λύση και 6% προς άλλα κόμματα.

Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων της ΝΔ

Μειονέκτημα για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η εκλογή Κασσελάκη

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης μόλις το 21% των ψηφοφόρων θεωρεί πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Το 54% εκτιμά ότι είναι μειονέκτημα και το 25% δεν απαντά.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι περισσότεροι κλίνουν ότι πρόκειται για πλεονέκτημα, με το 51% να απαντά πως πρόκειται για πλεονέκτημα, το 31% μειονέκτημα και το 18% δεν απαντά.

Οι απόψεις για τον Στέφανο Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Για τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Όσον αφορά τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ.κ. Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, το 42% των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμούν να ανακαλέσει ο Στέφανος Κασσελάκης την απόφασή του, το 38% ζητά να επιμείνει ενώ το 20% δεν απαντά.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων, το 25% θέλει να διαγραφούν τα τέσσερα στελέχη, το 31% να ανακαλέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το 44% δεν απαντά.

Στο εάν πρέπει να διαγραφούν τα τέσσερα στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Επίσης, το 45% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητεί από τους διαφωνούντες να παραμερίσουν τις διαφωνίες τους και να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 34% θεωρεί ότι πρέπει να φύγουν και να δημιουργήσουν άλλο κόμμα. Το 21% λέει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στο σύνολο των ψηφοφόρων το 33% εκτιμά ότι τα τέσσερα στελέχη πρέπει να παραμείνουν, το 30% πως πρέπει να δημιουργήσουν νέο κόμμα, ενώ, το 37% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Τι πρέπει να κάνουν όσοι διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη

Related posts

Η Αθήνα δηλώνει παρούσα για τη Γάζα

admin

Μενδώνη: Η υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα έχει ωριμάσει

admin

Νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Φάμελλος – Τα χειροκτροτήματα κι οι ευχαριστίες στον Τσίπρα

admin

Πρόταση

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις για την πτώση της γέφυρας στην Πάτρα

admin

Η επανεμφάνιση του Τσίπρα

admin

Μητσοτάκης σε Γάλλους επιχειρηματίες: «Η Ελλάδα έχει επιστρέψει, είναι η αλήθεια»

admin

Ερχεται το Εθνικό Απολυτήριο

admin

Η επανέναρξη των ΜΟΕ και οι νέοι δίαυλοι

admin