Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση

Την βρήκε εξαιρετική την κασσελακική παρουσίαση ο Παύλος Πολάκης. Ηταν «η πιο σοβαρή και αριστερή προοδευτική πρόταση που έχει ακουστεί τα τελευταία 30 χρόνια!» αποφάνθηκε. Εντάξει, το μακρινό 2015 έλεγε πως «στην Ελλάδα φυσάει ένας άλλος αέρας από τις 25 Ιανουαρίου: Εφυγε η μούχλα του νοτιά, η σκόνη της Σαχάρας, έφυγε η υγρασία του πουνέντε που έρχεται από τα δυτικά, από την Εσπερία» και όλοι είδαμε τι έγινε στη συνέχεια. Οι εκτιμήσεις του είναι σίγουρες σαν μετεωρολογικές προβλέψεις.

Στόχος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε ως στόχο των Δημοκρατών στις ευρωεκλογές ένα ποσοστό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο από το 3%. Ωστόσο, «αν αυτό δεν επιτευχθεί, δεν θα διαλύσω την προσπάθεια αλλά θα επικεντρωθώ στην επαγγελματική και προσωπική μου ζωή» εξήγησε. Το σκεπτικό του είναι πως «αν οι πολίτες μάς πουν «όχι», δεν θα επιμείνουμε». Πάντως, προς το παρόν οι δημοσκόποι εικάζουν ότι μπορεί να ψαρέψει ψήφους κι από τη γαλάζια κι από την πράσινη δεξαμενή.

Χαλινάρι

Η πρώτη αντίδραση του Κωστή Χατζηδάκη στο στίγμα του συριζαίου προέδρου ήταν ένα ποστ σύμφωνα με το οποίο «ο Κασσελάκης έπαθε Τσίπρα και έταξε τα πάντα στους πάντες». Στη δεύτερη επισήμανε ότι «πρέπει να υπάρχει κι ένα χαλινάρι», γιατί «δεν είναι αρχηγός μικρού κόμματος που λέει χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω σπίτια». Δεν έχει δίκιο ο τσάρος της οικονομίας. Είναι αρχηγός μικρομεσαίου κόμματος που βλέπει ψηφοφόρους να φεύγουν. Κανείς δεν περιμένει να γίνει πρωθυπουργός ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Συμπεράσματα

Ο Μάκης Βορίδης, απευθυνόμενος σε εκείνους που ετοιμάζονται για χαλαρή ψήφο τον Ιούνιο και «ψηφίζουν όπως να ‘ναι», σημείωσε ότι «θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα από τις ευρωεκλογές. Πάντα βγαίνουν». Πράγματι, το αποτέλεσμα κάθε κάλπης προσφέρεται για πολιτικές ερμηνείες. Και το ξέρουν αυτό όποιοι προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα. Οπως το γνωρίζουν και πολλοί απ’ όσους δεν προσέρχονται. Οπότε οι κυβερνητικές προειδοποιήσεις περισσεύουν. Το εκλογικό σώμα μιλάει και όταν δίνει 41% στη ΝΔ και όταν μειώνει το γαλάζιο στον χάρτη.

Related posts

Market Pass: Στις 3 Μαρτίου οι πρώτες πληρωμές λέει ο Οικονόμου

admin

Κοινός τόπος μια Αθήνα βιώσιμη τουριστικά

admin

Τουρκία: «Η ισορροπία στο Αιγαίο αλλάζει υπέρ της Ελλάδας» παραδέχονται Τούρκοι αναλυτές για τα εξοπλιστικά

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση «Νόστος 7»

admin

«Ερντογάν ή πολιτική αλλαγή» στην Τουρκία

admin

Η Σοφία Μπεκατώρου… άνοιξε πανιά για την ευρωβουλή – Διεκδικεί μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

admin

Μια προαναγγελθείσα διάλυση

admin

Κλείνει το Σάββατο 22 Απριλίου η Βουλή

admin