Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από πύραυλο των Χούθι στον Κόλπο του Άντεν – Το πλήρωμα δίνει μάχη με την πυρκαγιά

Το δεξαμενόπλοιο Marlin Luanda έπιασε φωτιά, αλλά δεν αναφέρθηκαν νεκροί ή τραυματίες μετά το πλήγμα που δέχτηκε το πλοίο από πύραυλο των Χούθι στον Κόλπο του Άντεν την Παρασκευή, ανακοίνωσαν ο trader εμπορευμάτων Trafigura και ο αμερικανικός στρατός.

“Ο εξοπλισμός πυρόσβεσης επί του πλοίου αναπτύσσεται για την καταστολή και τον έλεγχο της πυρκαγιάς που προκλήθηκε σε μία από τις δεξαμενές φορτίου στη δεξιά πλευρά”, ανέφερε η Trafigura σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με το τάνκερ μεταφοράς πετρελαιοειδών.

Ο αμερικανικός στρατός δήλωσε νωρίτερα ότι ένα πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και άλλα σκάφη παρέχουν βοήθεια μετά το χτύπημα του Marlin Luanda από πύραυλο των Χούθι.

Το Marlin Luanda με σημαία των Νήσων Μάρσαλ εξέπεμψε σήμα κινδύνου και ανέφερε ζημιές, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ σε ανάρτησή της στο X, πρώην Twitter. Το USS Carney και άλλα πλοία του συνασπισμού παρείχαν βοήθεια στο δεξαμενόπλοιο.

Περίπου οκτώ ώρες αργότερα, ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε έναν αντιπλοϊκό πύραυλο των Χούθι που είχε στόχο την Ερυθρά Θάλασσα και ήταν έτοιμος για εκτόξευση, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση.

Ο πύραυλος “αποτελούσε άμεση απειλή για τα εμπορικά πλοία και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή”, ανέφερε.

Οι Χούθι της Υεμένης έχουν εκτοξεύσει από τις 19 Νοεμβρίου και μετά, σε απάντηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εκρηκτικά και πυραύλους εναντίον πλοίων.

Ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες έχουν αναστείλει τις διελεύσεις μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και έχουν κάνει πολύ μεγαλύτερα και ακριβότερα ταξίδια γύρω από την Αφρική.

Πολεμικά αεροσκάφη, πλοία και υποβρύχια των ΗΠΑ και της Βρετανίας έχουν εξαπολύσει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές αντιποίνων σε όλη την Υεμένη εναντίον των δυνάμεων των Χούθι.

Η τηλεόραση Al-Masira των Χούθι δήλωσε το Σάββατο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία εξαπέλυσαν δύο αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο το λιμάνι Ras Issa, τον κύριο τερματικό σταθμό εξαγωγής πετρελαίου της Υεμένης.

Related posts

Google: Απέλυσε 28 εργαζομένους που ζητούσαν ακύρωση μιας σύμβασης με το Ισραήλ

admin

Με φυλάκιση απειλείται ο Βρετανός υφυπουργός Βετεράνων

admin

Ο όμιλος LVMH σε συζητήσεις με το TikTok για τον περιορισμό διακίνησης προϊόντων μαϊμού

admin

Κρεμλίνο: “Σκληρή απάντηση αν ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ”

admin

Συνελήφθη στην Κολομβία μέλος της συμμορίας που διέρρηξε θυρίδες σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη το 2022

admin

Ερντογάν: Θα συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία

admin

Κύπρος: Επίσκεψη Χριστοδουλίδη και Τατάρ στο Εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους

admin

Αίτηση πτώχευσης από τον “τραμπικό” Ρούντι Τζουλιάνι, αφού καταδικάστηκε να πληρώσει $148 εκατ. για δυσφήμηση

admin

Πάνω από 1.000 αντισημιτικές ενέργειες στη Γαλλία από την 7η Οκτωβρίου

admin