Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για Καναδά και ΗΠΑ ετοιμάζεται ο Κουτσούμπας – Στόχος η ψήφος των αποδήμων

Και στο κοινό των αποδήμων στοχεύει διεκδικώντας ψήφο για τις ευρωεκλογές του ΚΚΕ. Με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να έχει ήδη ξεκινήσει τις περιοδείες από την Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το in ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σχεδιάζει το επόμενο διάστημα ταξίδι σε Καναδά και ΗΠΑ, για σειρά επαφών, αλλά και κομματικών εκδηλώσεων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα αναχωρήσει αρχικά για τον Καναδά την Κυριακή 21 Απριλίου, όπου θα επισκεφτεί το Μόντρεαλ και το Τορόντο.

Κατά την παραμονή του στον Καναδά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προγραμματίζει συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κοινότητας, με Εργατικούς Συλλόγους, με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Καναδά. Παράλληλα θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις, που θα διοργανώσουν η Κομματική Οργάνωση στο Μόντρεαλ και η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο.

Νέα Υόρκη

Την επίσκεψη στον Καναδά θα ακολουθήσει την Πέμπτη 25 Απριλίου επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα και της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη.

Με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει συναντήσεις με εργατικά σωματεία και συλλόγους καθώς και ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συγκέντρωση που θα διοργανώσει η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ δίνει έμφαση στην ψήφο των αποδήμων η οποία σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του Περισσού αυτή έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς και επιχειρείται να αξιοποιηθεί και τώρα με την επιστολική ψήφο.

Η ψήφος των αποδήμων

Το θέμα είχε θίξει ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Λευκωσίας Κύπρου του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι οι απόδημοι έχουν έναν λόγο παραπάνω να τιμωρήσουν τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που τους μεταχειρίζονται «προκλητικά σαν «κουκιά» για ψηφοθηρία».

Ο Κουτσούμπας είχε κατηγορήσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, πως αφού πρώτα ανάγκασαν τους απόδημους με την πολιτική τους να μεταναστεύσουν, αφού εγκατέλειψαν τα ελληνόφωνα σχολεία στις χώρες όπου υπάρχουν, αφού αποψίλωσαν τα προξενεία και μετέτρεψαν σε πολύµηνη Οδύσσεια και πανάκριβη υπόθεση ακόµα και την έκδοση ενός πιστοποιητικού, τώρα παριστάνουν ότι θέλουν να τους δώσουν φωνή με την επιστολική ψήφο.

Στις ομιλίες του σε Καναδά και ΗΠΑ ο Κουτσούμπας αναμένεται να υπογραμμίσει για μία ακόμα φορά την προσπάθεια των εν λόγω κομμάτων να χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα τους απόδημους για να φέρουν «επικίνδυνες, αντιδραστικές αλλαγές στον τρόπο διενέργειας των εκλογών», μέσω της επιστολικής ψήφου. Ενώ θα ζητήσει ενίσχυση του  ΚΚΕ, προτάσσοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Καλώντας να γίνουν οι ευρωεκλογές μήνυμα λαϊκής αντίδρασης.

Related posts

Οικονόμου: Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο παραιτηθείς Κώστας Καραμανλής

admin

Νίκος Φίλης: «Χάσαμε ως Αριστερά ενώ επιχειρούσαμε ως κέντρο»

admin

Δημοσκόπηση GPO: Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

admin

Μετράει «κουκιά» ο Μητσοτάκης για τον γάμο ομοφύλων – Στο υπουργικό η ρύθμιση με το βλέμμα σε Σαμαρά- Εκκλησία

admin

Τα «καρφιά» της άλλης πλευράς στη Γεροβασίλη για τους «αρχηγίσκους» και η ανατροπή μετά την παρέμβαση Τσίπρα

admin

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ερντογάν πιέζεται, ο Τσαβούσογλου προκαλεί

admin

Τώρα είναι αργά

admin

Μητσοτάκης: Συστήνεται 11μελής επιτροπή για την τεχνητή νοημοσύνη – Τα μέλη της

admin

Μητσοτάκης στο ΥΠΑΙΘ: Τετραετία επανάστασης για τα σχολεία μας – Καμία «έκπτωση» για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

admin