Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο υπουργός Άμυνας θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία, στο Κουβέιτ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί θα μεταβεί από τις 6 έως 11 Σεπτεμβρίου στη Μέση Ανατολή: στη Σαουδική Αραβία “σε μια δυναμική επανάληψης των συνομιλιών”, μετά στο Κουβέιτ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο του.

Η επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, “η πρώτη ενός υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων εδώ και πέντε χρόνια”, θα περιλαμβάνει μεταξύ της 6ης και της 8ης Σεπτεμβρίου συνάντηση με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας καθώς και με τον υπουργό Άμυνας Χάλεντ μπιν Σαλμάν.

Στο Κουβέιτ από τις 9 Σεπτεμβρίου, ο Γάλλος υπουργός έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας Άχμαντ Φάχαντ Αλ-‘Αχμαντ Αλ-Σαμπάχ και να συζητήσουν “για την επιχειρησιακή συνεργασία”, με “την εκπαίδευση των στρατιωτών” να περιλαμβάνεται στα θέματα των συζητήσεων.

Εκεί, θα συναντήσει επίσης Γάλλους στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στις τάξεις του διεθνούς συνασπισμού Inherent Resolve (OIR) εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, ο Λεκορνί αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο των Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ, και τον Μοχάμεντ ‘Αχμαντ αλ-Μπαουάρντι, υπουργό Άμυνας.

Θα επισκεφθεί επίσης τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις FFEAU, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο.

Οι γαλλικές εξαγωγές όπλων ανήλθαν σε 27 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022, ένα “ιστορικό” επίπεδο, που οφείλεται κυρίως στο συμβόλαιο των 80 αεροσκαφών Rafale με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έναντι ποσού άνω των 16 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με ετήσια έκθεση του κοινοβουλίου.

ΠΗΓΗ - ΜΠΕ

Related posts

Ουκρανία: Ο Καντίροφ λέει πως οι Τσετσένοι μαχητές θα αντικαταστήσουν τη Wagner αν αποσυρθεί από το Μπαχμούτ

admin

Ο πρώην πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ πέθανε εξαιτίας καρδιακής ανακοπής

admin

Ζελένσκι: Μία ταχεία απόφαση του αμερικανικού Κονγκρέσου για την βοήθεια προς την Ουκρανία είναι κρίσιμης σημασίας

admin

Ισραήλ: Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Νετανιάχου

admin

Κύπρος: Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου στη Νεκρή Ζώνη

admin

Πρακτικά Fed: Το ανοιχτό ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων και οι διαφωνίες

admin

Νίγηρας: Η χούντα καταγγέλλει “δόλιες ενέργειες” του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ

admin

Βαλτιμόρη: Κίνδυνοι “ντόμινο” στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα- Ανάλυση BBC

admin

Πλημμύρες στο Ντουμπάι από τις χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων 20 ετών

admin