Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανικό Μουσείο: Διόρισε προσωρινό διευθυντή μετά την κλοπή στη συλλογή του

Ο Μαρκ Τζόουνς διορίστηκε σήμερα νέος προσωρινός διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τη φήμη του μετά την κλοπή τεχνουργημάτων από τη συλλογή του.

“Είμαι ευτυχής και με τιμά το γεγονός ότι μου προσφέρθηκε η ευκαιρία να εργασθώ με το συμβούλιο και με συναδέλφους στο Μουσείο για να εγγυηθούμε τη μελλοντική ασφάλεια των συλλογών και να αποκαταστήσουμε τη φήμη αυτού του σπουδαίου μουσείου”, δήλωσε ο Τζόουνς.

Ο Τζόουνς αντικαθιστά τον γερμανό ιστορικό της τέχνης Χάρτβιχ Φίσερ, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα λόγω παραλείψεων στην έρευνα για την κλοπή τεχνουργημάτων από το μουσείο.

Το Βρετανικό Μουσείο, ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του Λονδίνου, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως ένα μέλος του προσωπικού του απολύθηκε αφού διαπιστώθηκε πως διάφορα είδη, στα οποία περιλαμβάνονταν κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι που χρονολογούνταν από τον 15ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 19ο αιώνα μ.Χ., είχαν αφαιρεθεί από αποθήκη.

Ο διορισμός του Τζόουνς, ο οποίος είχε προηγουμένως διατελέσει διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Σκωτίας και του Μουσείου Βικτωρίας και Αλβέρτου (V&A), έγινε αφού εγκρίθηκε προηγουμένως από τη βρετανική κυβέρνηση.

“Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για το Βρετανικό Μουσείο και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο να βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τον σερ Μαρκ Τζόουνς για να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε μπροστά”, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του μουσείου Τζορτζ Όσμπορν.

Related posts

Γιατί η Τουρκία θέλει Eurofighter Typhoon, το πιθανό “όχι” Σολτς σε Ερντογάν και η εναλλακτική των Bayraktar

admin

Σουηδία: Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Στοκχόλμη κατά της ακροδεξιάς

admin

Γερμανία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση των δραστηριοτήτων της Χαμάς

admin

Ουκρανία: Αύξηση κατά 2,2% του ΑΕΠ το πρώτο επτάμηνο του 2023

admin

Λίβανος: Δύο μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε πλήγμα από ισραηλινό ντρόουν στο νότιο τμήμα

admin

Ιράν: Η χώρα παρουσίασε νέο drone “με το μεγαλύτερο βεληνεκές” στη διάρκεια παρέλασης για την επέτειο του τέλους του πολέμου με το Ιράκ

admin

Ο Μπάιντεν θα εκφωνήσει την ομιλία του για την “κατάσταση της Ένωσης” την 7η Μαρτίου

admin

Ουκρανία: Εννέα τραυματίες από πυρκαγιά σε αγωγό πετρελαίου στην Ναντβίρνα

admin

Πάπας Φραγκίσκος για Μεσανατολικό: Απαιτείται “μια σοφή λύση, με δύο ξεκάθαρα οριοθετημένα κράτη”

admin