Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα: Καταδικάζουν σε έντονη γλώσσα Αίγυπτος, Ιορδανία, Κατάρ, Ιράν, Τουρκία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:14

Η Αίγυπτος κατήγγειλε “με τον πιο έντονο τρόπο” την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει επειγόντως για να σταματήσει τέτοιες παραβιάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που δόθηκε αργά την Τρίτη.

Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι η επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας ήταν “το τελευταίο παράδειγμα των επιθέσεων του Ισραήλ χωρίς τις πιο βασικές ανθρώπινες αξίες”. “Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα στη Γάζα”, έγραψε ο Ερντογάν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τη “βάρβαρη επίθεση” του Ισραήλ σε νοσοκομείο της Γάζας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του. “Είμαστε βαθιά αγανακτισμένοι που εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της στόχευσης ενός νοσοκομείου στη Γάζα σήμερα, και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κατάρ

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ εξέδωσε δήλωση την Τρίτη καταδικάζοντας έντονα την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. “Η επέκταση των ισραηλινών επιθέσεων πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας για να συμπεριλάβει νοσοκομεία, σχολεία και άλλα κέντρα πληθυσμού είναι μια επικίνδυνη κλιμάκωση”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ιορδανία

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός σε νοσοκομείο της Γάζας που σκότωσε και τραυμάτισε εκατοντάδες νωρίτερα την Τρίτη ήταν μια “σφαγή” και ένα “έγκλημα πολέμου” για το οποίο δεν μπορεί κανείς να σιωπήσει. Σε δήλωση του βασιλικού δικαστηρίου, ο μονάρχης, ο οποίος κατηγόρησε το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς, είπε ότι το Ισραήλ πρέπει να τερματίσει αμέσως τον πόλεμό του εναντίον του θύλακα και οι ενέργειές του εναντίον αθώων Παλαιστινίων ήταν “ντροπή για την ανθρωπότητα”.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας εξέδωσε δήλωση την Τρίτη καταδικάζοντας έντονα την επίθεση του Ισραήλ. Η δήλωση τόνισε την ανάγκη παροχής διεθνούς προστασίας για τον παλαιστινιακό λαό και καλούσε να ενωθούν αμέσως οι προσπάθειες για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα.

Ιράν

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε απερίφραστα την “ειδεχθή” ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας που είπε ότι σκότωσε και τραυμάτισε εκατοντάδες “άοπλους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους”, ανέφεραν την Τρίτη ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Αραβικός Σύνδεσμος

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit καλεί τους δυτικούς ηγέτες “να σταματήσουν αμέσως αυτή την τραγωδία”, προσθέτοντας ότι “οι αραβικοί μηχανισμοί θα τεκμηριώσουν αυτά τα εγκλήματα πολέμου και οι εγκληματίες δεν θα ξεφύγουν από τις ενέργειές τους”.

Related posts

Μεσανατολικό: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε Παλαιστίνιο σε επιδρομή στη Δυτική Όχθη

admin

Αϊτή: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητεί “διαπραγματεύσεις” για την “αποκατάσταση” της δημοκρατίας

admin

Η JP Morgan ετοιμάζει “ChatGPT για επενδύσεις”

admin

Τουλάχιστον 46 νεκροί στις πυρκαγιές στη Χιλή

admin

Ο Πούτιν συνέκρινε τον αποκλεισμό της Γάζας με την πολιορκία του Λένινγκραντ

admin

Η Ρωσία απειλεί να διακόψει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ αν κατασχεθούν περιουσιακά της στοιχεία

admin

Με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών συναντήθηκε ο Έλον Μασκ

admin

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι υπέγραψε νόμο που απαγορεύει την εισαγωγή βιβλίων από τη Ρωσία

admin

Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ απελευθέρωσαν δύο ομήρους ρωσικής υπηκοότητας

admin