Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Απόπειρα επίθεσης με drone από τη Χαμάς προς το Ισραήλ – Πάνω από 5.000 οι νεκροί στη Γάζα – Στους 222 οι όμηροι

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας της Χαμάς αναφέρουν ότι 436 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από χθες το πρωί – ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε περισσότερους από 5.000 από τις 7 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα τουλάχιστον 5.087 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά χτυπήματα από τις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων 2.055 παιδιά, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς, προσθέτοντας ότι 15.273 τραυματίστηκαν.

Το Υπουργείο ανέφερε ότι 436 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιδρομές τις τελευταίες 24 ώρες, μεταξύ των οποίων 182 παιδιά, με τα περισσότερα από τα θύματα στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Ισραήλ: χτυπήσαμε 320 στόχους

Από την πλευρά τους οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσαν ότι έπληξαν περίπου 320 στόχους οι οποίοι ανήκαν στις ισλαμιστικές οργανώσεις Χαμάς και Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας το τελευταίο 24ωρο.

Επιπλέον, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι δυνάμεις πεζικού, πυροβολικού και τανκς έπληξαν μια σειρά από πυρήνες τρομοκρατών της Χαμάς στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου ενός που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση με πυραύλους στα σύνορα.

בין היעדים שנתקפו בהכוונת שב״כ ואמ״ן, מנהרות בהן פעילים של ארגון הטרור חמאס, עשרות מפקדות מבצעיות שבחלקן הסתתרו מחבלי חמאס וגא״פ, מתחמים צבאיים ששימשו את הארגון ועמדות תצפית >> pic.twitter.com/ilUnf6iT1Z

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 23, 2023

Το Ισραήλ λέει ότι οι δυνάμεις του μπήκαν μέσα στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή για να καθαρίσουν την περιοχή από τρομοκράτες και όπλα, με έναν Ισραηλινό στρατιώτη να σκοτώνεται. Ο εκπρόσωπος του IDF Ντανιέλ Χαγκάρι είπε ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε περισσότερες επιδρομές στη Γάζα τη νύχτα για να “σκοτώσει ομάδες τρομοκρατών που προετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο του πολέμου” και “να λάβει πληροφορίες για τους αγνοούμενους και τους ομήρους”.

222 οι όμηροι

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης κατά την τηλεοπτική ενημέρωση σήμερα ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι 222 άνθρωποι απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου κατά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ και κρατούνται όμηροι.

Επιθέσεις με drone από Γάζα και Λίβανο

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λένε ότι το σύστημα αεράμυνας Iron Dome κατέρριψε ένα drone που εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο από τον Λίβανο μέσω της θάλασσας. Το drone αναχαιτίστηκε πάνω από το Ein Hamifratz, νότια της Acre. Οι σειρήνες πυραύλων είχαν ηχήσει στο Ein Hamifratz και στο Kfar Masaryk, προφανώς ως αποτέλεσμα του Iron Dome και όχι drone.

Επίσης δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι αλλά “αποτράπηκαν”. Το IDF λέει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εισήλθαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο, πυροδοτώντας σειρήνες στις νότιες κοινότητες Nir Oz και Ein HaBesor. Η Χαμάς είχε ισχυριστεί ότι είχε εκτοξεύσει δύο “drones αυτοκτονίας” σε δύο θέσεις των IDF στο νότο. Το IDF δεν διευκρινίζει πώς καταρρίφθηκε το αεροσκάφος.

Εν τω μεταξύ, νέες σειρήνες πυραύλων ηχούν στο Sderot και τις γύρω κοινότητες.

“Ο πόλεμος στη Γάζα θα διαρκέσει μήνες, μετά ωστόσο δεν θα υπάρχει πια Χαμάς”

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ σημείωσε ότι η εκστρατεία του ισραηλινού στρατού στη Γάζα “μπορεί να διαρκέσει έναν, δύο ή τρεις μήνες, αλλά στο τέλος δεν θα υπάρχει πια Χαμάς”.

Ο Γκάλαντ μίλησε μετά από επιχειρησιακή ενημέρωση στο Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου Επιχειρήσεων της ισραηλινής αεροπορίας.

“Όσον αφορά τις επιχειρησιακές πτυχές των ελιγμών, στο τέλος της ημέρας, τίποτα δεν θα σταματήσει τις IDF”, είπε.

“Αυτή θα πρέπει να είναι η τελευταία μας επιχείρηση ελιγμών στη Γάζα, για τον απλό λόγο ότι μετά δεν θα υπάρχει πια Χαμάς”.

Ο Ισραηλινός υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του προς την αεροπορία και είπε ότι το επόμενο στάδιο, μια πολυαναμενόμενη χερσαία επιχείρηση, “θα έρθει σύντομα”.

Το πόσο σύντομα παραμένει ασαφές.

Related posts

Πάτησε το κουμπί της παύσης η ΕΚΤ – Αμετάβλητα τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες

admin

Ουκρανία: Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες από ρωσικά πλήγματα σε δύο ανθρακωρυχεία στην πόλη Τορέτσκ

admin

Ρωσία: Το ΥΠΕΞ καταδίκασε το ισραηλινό πλήγμα στο προξενείο του Ιράν στη Συρία

admin

Η Nintendo αναβάθμισε το outlook και τον στόχο πωλήσεων για τα παιχνίδια

admin

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η νίκη της Ουκρανίας θα εξαρτηθεί από την στρατιωτική βοήθεια της Δύσης

admin

Νότια Κορέα: Η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες πρόσωπα για βιομηχανική κατασκοπεία

admin

Καμπανάκι ΕΕ προς κεντρική Ασία για Κύπρο: “Αρνητικές συνέπειες” θα έχει πιθανή αναγνώριση των κατεχομένων

admin

Πολωνία: Σε συζητήσεις με Ουκρανία για την προμήθεια “σοβιετικών” πυραύλων

admin

Ιαπωνία: Καταγγέλλει τις ρωσικές πυρηνικές απειλές στην 78η επέτειο από τι ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

admin