Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανοίγω το “κουτί της Πανδώρας” για την κυβέρνηση»

Κάτι παραπάνω από μια ώρα διήρκεσε χθες η παραμονή του Νίκου Ανδρουλάκη στα γραφεία της ΑΔΑΕ: ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε στην ανεξάρτητη Αρχή, όπως είχε προαναγγείλει, για να ζητήσει από τον πρόεδρό της, Χρήστο Ράμμο, την επίσπευση της διαδικασίας ενημέρωσής του για τον λόγο της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2021.

Και οι δύο πλευρές τώρα αναμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση και να κοινοποιηθεί στην ΑΔΑΕ, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ τον ενημέρωσε ότι με την επίδοση της απόφασης «αμέσως θα κάνει τα νόμιμα και προβλεπόμενα», ώστε και ίδιος με τη σειρά του – όπως τόνισε με έμφαση – να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, όπως έχει δεσμευτεί. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνοδευόταν στα γραφεία της ΑΔΑΕ από τον εκπρόσωπο Τύπο του κόμματος, Θανάση Γλαβίνα, τον δικηγόρο του, Μανώλη Βελεγράκη, και τον συνταγματολόγο Κώστα Χρυσόγονο. «Είμαι σίγουρος, ότι ανοίγοντας τον δρόμο της αλήθειας σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση, ανοίγω και το «κουτί της Πανδώρας» για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ, που είναι βαθιά εμπλεκόμενη σε μια ιστορία που έχει πλήξει τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για ένα σκάνδαλο που δεν είναι μόνο πολιτικό, αλλά και οικονομικό, λόγω της φερόμενης εμπορίας παράνομου λογισμικού, το οποίο «στις εξαγωγές είχε τη σφραγίδα του σημερινού διευθυντή της ΝΔ».

Η Ολομέλεια

Καθώς τα μέλη της Ολομέλειας της Ανεξάρτητης Αρχής που θα συγκληθεί για την εφαρμογή της έχουν στην κατοχή τους αποκλειστικά το αίτημα της παρακολούθησης, στο οποίο αναγράφεται μόνο ο τηλεφωνικός αριθμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και όχι το αιτιολογικό, εκτιμάται πως η επόμενη κίνηση εμπλέκει την αποστολή των στοιχείων από την ΕΥΠ. Και ακριβώς σ’ αυτό το σημείο, στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως ενδέχεται η ενημέρωση του Ανδρουλάκη να «σκαλώσει», καθώς δημοσιεύματα του «Βήματος» τον Σεπτέμβριο του 2022 μιλούσαν για φάκελο που έχει ήδη καταστραφεί. Επιτελικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν πως δεν κάνουν πίσω, κρατούν ωστόσο τους τόνους χαμηλούς και περιγράφουν την υπόθεση ως έναν «πολύ δύσκολο δρόμο» που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει να ανέβει – και θα το φτάσει ως το τέλος.

Επισημαίνουν, ωστόσο, πως αν βρεθούν προσκόμματα στην αποκάλυψη των λόγων της παρακολούθησης, ο Ανδρουλάκης έχει και άλλα νομικά εργαλεία στη διάθεσή του που δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει, ώστε να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση και οι πολίτες «να γνωρίζουν την αλήθεια» μέχρι τις ευρωεκλογές. Κι αυτήν η κυβερνητική πρόθεση τα ερωτήματα που αφορούν τις υποκλοπές να μείνουν αναπάντητα εις το διηνεκές, σπέρνοντας την αμφιβολία και για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, φάνηκε – λένε στη Χαριλάου Τρικούπη – και στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος σχολίασε (ΣΚΑΪ) πως «τη συζήτηση αυτή την έχουμε κάνει και νομίζω έχει ειπωθεί ό,τι ήταν να ειπωθεί. Κι εκείνο που κυρίως έχει ειπωθεί είναι η πρόσκληση του κ. Ανδρουλάκη να πάει να ενημερωθεί για τους λόγους της επισύνδεσης αυτής».

Related posts

Υπουργείο Εξωτερικών: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ»

admin

Αλλαγή πλάνων για την ελληνική εκπροσώπηση στα Τίρανα

admin

Επίσημο αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για τα F-35

admin

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία

admin

Ξεκινά η επιχείρηση «Αμάλθεια»

admin

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Υποψήφιος για τη θέση του ειδικού απεσταλμένου της Ε.Ε

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψηφιότητα για την προεδρία κατέθεσε ο Στέφανος Τζουμάκας

admin

Διαδοχικά παζάρια Σολτς με Μητσοτάκη και Ερντογάν – Πίεση στην Αθήνα για πρόσφυγες

admin

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το έκθεμα «Αυτοί σκότωσαν τα όνειρά μας» στο Μουσείο της ΑΕΚ ζητά η Νέα Αριστερά

admin