Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Ισχυρές απώλειες για τους δείκτες μετά το πολυήμερο ανοδικό σερί

Με πτώση έκλεισαν την Τετάρτη οι τρεις βασικοί δείκτες της

Wall Street

, έπειτα από εννέα διαδοχικά θετικά κλεισίματα, παρουσιάζοντας σημάδια εύλογης κόπωσης που οδήγησαν την αγορά σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα.

Στην πτώση του S&P 500 συνέβαλε σημαντικά η πτώση 11% της μετοχή της FedEx, τα οικονομικά μεγέθη της οποίας απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 475 μονάδες ή 1,27% στις 37.082 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 1,47% πέφτοντας στις 4.698 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώθηκε στο -1,5%, κλείνοντας στις 14.777 μονάδες.

Παρά τις σημερινές απώλειες, οι δείκτες της Wall Street ετοιμάζονται να κλείσουν με κέρδη τόσο τον Δεκέμβριο, όσο και το 2023, καθώς οι προσδοκίες των αναλυτών για μειώσεις επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα βελτιώνουν αισθητά το επενδυτικό κλίμα.

Σε επίπεδο μήνα, ο S&P 500 κερδίζει πάνω από 3% και 22% στο έτος, ενώ ο Dow Jones βρίσκεται στο 3% και στο 12%, αντίστοιχα. Παράλληλα, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 4% και κατά 41%, σημειώνοντας την καλύτερη ετήσια επίδοση από το 2020.

Στο ταμπλό, άνοδο 1% σημείωσε η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, που έφτασε σε υψηλό 52 εβδομάδων.

Στα εμπορεύματα, με μικρές απώλειες έκλεισε ο χρυσός, ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ. Το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε στα 2.047 δολάρια ανά ουγγιά με πτώση 0,2%, ενώ η τιμή spot να έχασε 0,3% και διαμορφώθηκε στα 2.034 δολάρια ανά ουγγιά.

Κέρδη κατέγραψε το πετρέλαιο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για πιθανές διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, λόγω της αύξησης των εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα. Το brent παράδοσης Φεβρουαρίου πρόσθεσε 0,6% κλείνοντας στα 79,70 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα αρχικώς υψηλότερα κέρδη του αργού μειώθηκαν εξαιτίας της παραγωγής – ρεκόρ των ΗΠΑ, και διαμορφώθηκαν στο 0,4% και τα 74,22 δολάρια το βαρέλι.

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργείο Παιδείας: Όλες οι αλλαγές για τα πανεπιστήμια – Οι προϋποθέσεις για τα μη κρατικά – Πόσο αυξάνονται οι δαπάνεςΘεσσαλονίκη: Ο 60χρονος «stalker» της 22χρονης της ζήτησε να πάνε σπίτι του αμέσως μετά την καταδίκη του!Χρήστος Λέντζος: Πέθανε στα 93 του χρόνια ο δημιουργός του πιο διάσημου φραπέ στην Ελλάδα

Related posts

Χατζηδάκης: Από 1η Μαΐου οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις στους επαγγελματίες τουρισμού που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρή άνοδος, αγγίζει τις 1.410 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

admin

Ε-shop: Δωρεάν δημιουργία και επιδότηση 5.000 ευρώ – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

admin

Έκθεση συστήματος «ΑΤΛΑΣ»: Τον Σεπτέμβριο έγινε η απονομή ρεκόρ 19.632 συντάξεων

admin

«Φρένο» στη Wall Street έβαλε ο Τζερόμ Πάουελ

admin

Βερολίνο: Δημοσιονομικό σοκ για τον προϋπολογισμό – Παγώνουν οι δαπάνες όλων των υπουργείων

admin

Και η Mercedes στο… κόλπο με τα διαμερίσματα

admin

Νταντάδες της Γειτονιάς: Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για την εγγραφή

admin

Ηλιακός θερμοσίφωνας – Επιδοτήσεις: Voucher έως και 900 ευρώ και σε ενοικιαστές

admin