Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone Ελλάδας: Αύξηση εσόδων από εταιρικούς πελάτες και έργα ICT

Στα 218 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Vodafone Ελλάδας σύμφωνα με τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου του τρέχοντος οικονομικού έτους της εταιρείας (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2023), χάρη στην βελτίωση των μεγεθών στον τομέα των εταιρικών πελατών και στη συνεισφορά των έργων του δημοσίου τομέα. Τα έσοδα το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν διαμορφωθεί στα 216 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα στο τέλος Δεκεμβρίου ο αριθμός των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας διαμορφώθηκε στα 4,29 εκατ., αυξημένος κατά 15 χιλιάδες σε σχέση με το τέλος του αμέσως προηγούμενου τριμήνου. Για την ακρίβεια όπως διευκρινίζεται και στην ανακοίνωση της εταιρείας, οι νέοι συνδρομητές συμβολαίου έφτασαν τις 41 χιλιάδες, ενώ οι συνδέσεις καρτοκινητής μειώθηκαν κατά 26 χιλιάδες περίπου. Κατά συνέπεια, το ποσοστό των συνδέσεων συμβολαίου διαμορφώνεται πλέον στο 45% της συνολικής βάσης στην κινητή τηλεφωνία.

Όσον αφορά τις ευρυζωνικές συνδέσεις, ο αριθμός των πελατών στο τέλος Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στις 937 χιλιάδες, με τις απώλειες το εν λόγω τρίμηνο να ανέρχονται σε 3 χιλιάδες.

Όσο για το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη (ARPU) παρέμεινε σταθερό στα 10 ευρώ για το συγκεκριμένο τρίμηνο (16,2 ευρώ για τα συμβόλαια και 5 ευρώ για την καρτοκινητή).

Εντυπωσιακή αύξηση 65% παρουσίασε η κατανάλωση δεδομένων από το δίκτυο της κινητής, και διαμορφώθηκε σε 112.837 ΤΒ έναντι 68.410 ΤΒ το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2022.

Οσον αφορά την μητρική, τα έσοδα από υπηρεσίες (οργανική ανάπτυξη – απόδοση σε συγκρίσιμη βάση, εξαιρουμένων του αντίκτυπου των συναλλαγματικών ισοτιμιών, των συγχωνεύσεων και των εξαγορών) αυξήθηκαν κατά 4,7% (χωρίς την Τουρκία) φτάνοντας τα 9,383 δισ.

Τα έσοδα από υπηρεσίες ευρείας βάσης κατέγραψαν αύξηση στις 14 από τις 17 αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία. Η διοίκηση του Group ανέφερε πως διατηρεί την πρόβλεψη για προσαρμοσμένο EBITDAaL περίπου 13,3 δισ. ευρώ και προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 3,3 δισ. ευρώ στο σύνολο της οικονομικής της χρήσης Απρίλιος 2023 με Μάρτιο 2024.

Related posts

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε 12 κοινωφελείς φορείς από το «Φρεσκούλη»

admin

ΑΒ: Βασιλόπουλος: Μείωση 20% στις τιμές σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα

admin

Μέσω logistics επιχειρεί να αυξήσει το αποτύπωμά της η Skroutz

admin

Γ. Περιστέρης: Εμπορικά και εμπορεύσιμα όλα τα assets της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

admin

Motor Oil: Ειδική άδεια από ΔΣ για το ομόλογο της «Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής»

admin

Την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην Τσεχία ολοκλήρωσε η Ακτωρ

admin

B&F: Παρατάθηκε ο διορισμός του επικεφαλής μονάδας εσωτερικού ελέγχου

admin

Motor Oil: Επενδύσεις 2,5+1,5 δισ. ευρώ με ορίζοντα το 2030

admin

Διάκριση για την ισότητα των φύλων στην ΑΒ Βασιλόπουλος

admin