Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Salesforce: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα μεγέθη δ’ τριμήνου, αλλά απογοήτευσε το guidance για το 2025

Έσοδα και κέρδη καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς ανακοίνωσε για το τελευταίο τρίμηνο χρήσης η Salesforce, με τις εκτιμήσεις της εταιρείας λογισμικού CRM όμως για το 2025 να απογοητεύουν τους αναλυτές. 

Η εταιρεία λογισμικού CRM που βασίζεται στο cloud, που αποτελεί βασικό βαρόμετρο για τις δαπάνες εταιρικού λογισμικού, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου ύψους 1,45 δισ. δολαρίων ή 1,47 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι ζημιών 98 εκατ. δολαρίων ή 10 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,29 δολάρια.

Τα έσοδά της το ίδιο διάστημα βελτιώθηκαν κατά 11% και ανήλθαν στα 9,29 δισ. δολάρια, έναντι 8,4 δισ. δολαρίων το δ’ τρίμηνο της περσινής χρήσης. 

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet ανέμεναν κατά μέσο όρο καθαρά κέρδη 2,27 δολαρίων ανά μετοχή, με έσοδα 9,2 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η Salesforce αποφάσισε στη διανομή μερίσματος ύψους 40 σεντς ανά μετοχή, ενώ ανακοίνωσε ότι προχωρά και σε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 10 δισ δολαρίων.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωράμε στο πρώτο μας μέρισμα και αυξήσαμε το σχέδιο επαναγοράς μετοχών μας κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Salesforce, Marc Benioff, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Τα “νέα” της εταιρείας όμως δεν είναι το ίδιο ευχάριστα όσον αφορά το 2025, αφού οι “ισχνές” εκτιμήσεις της Salesforce για τα έσοδα της νέας οικονομικής χρήσης απογοήτευσαν τους επενδυτές, στέλνοντας τη μετοχή της 4% χαμηλότερα στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Stret.

Related posts

ΕΕ: Οι Ευρωπαίοι είναι απαισιόδοξοι σχετικά με το ενδεχόμενο επικράτησης της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία

admin

Επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καλεί η Βραζιλία

admin

Ουκρανία: Η Ουγγαρία μας εμποδίζει την πρόσβαση σε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου που μεταφέρθηκαν εκεί από τη Ρωσία

admin

Γερμανία: Στις 5 Ιανουαρίου η κηδεία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Όφενμπουργκ

admin

Eli Lilly: Άλμα κερδοφορίας υπό την εκρηκτική ζήτηση για το φάρμακο απώλειας βάρους

admin

ΗΠΑ: Ο πρώην ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιού ο “εκλεκτός” του Μπάιντεν για νέος πρέσβης στο Ισραήλ

admin

Μεσανατολικό: Ισραηλινός σκοτώθηκε σε επίθεση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

admin

EBay: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα τριμήνου, αυξάνει το μέρισμα

admin

Ευρωτουρκικές σχέσεις και Ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο της συζήτησης Μπορέλ – Φιντάν

admin