Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Optima Bank: Τετάρτη ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών στο ΧΑ

Optima Bank: Τετάρτη ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών στο ΧΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ανακοινώνει ότι τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια για την Τράπεζα, πριν από την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης, ανέρχονται σε συνολικό ποσό €150,9 εκατ. περίπου (ήτοι κεφάλαια ποσού €147,6 εκατ. περίπου που συγκεντρώθηκαν από τη Δημόσια Προσφορά και κεφάλαια ποσού €3,3 εκατ. περίπου από την Παράλληλη Διάθεση σε Περιορισμένο Κύκλο Προσώπων).

Μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης ύψους περίπου €7,6 εκατ., τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια για την Τράπεζα διαμορφώνονται σε €143,3 εκατ. περίπου και θα διατεθούν για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της Τράπεζας, επιτρέποντας τη συνέχιση υλοποίησης του Επιχειρηματικού Σχεδίου.

Επιπλέον, η άντληση των καθαρών εσόδων θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερκάλυψη των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας και του Ομίλου, λόγω της ενίσχυσης των εποπτικών κεφαλαίων της Τράπεζας.

Τα ανωτέρω κεφάλαια θα διατεθούν σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στο από 20.09.2023 Ενημερωτικό Δελτίο της Τράπεζας.

Η Τράπεζα θα ενημερώνει το Χ.Α., καθώς και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.2 και 4.1.3.9 του Κανονισμού του Χ.Α., καθώς και τις αποφάσεις 25/06.12.2017 της Διοικούσας Επιτροπής του Χ.Α. και 8/754/14.4.2016 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως ισχύουν, σχετικά με τη χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων.

Η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Χ.Α. και της Τράπεζας. Επιπλέον, η Τράπεζα θα τηρήσει τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του άρθρου 22 του Ν. 4706/2020, όπως ισχύει, εφόσον τυγχάνουν εφαρμογής, και θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, τους μετόχους, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α., σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας χρηματιστηριακής νομοθεσίας για τυχόν τροποποιήσεις της χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων.

Η Τράπεζα ενημερώνει ότι οι μετοχές της είναι σε άυλη μορφή και θα πιστωθούν στη Μερίδα και το Λογαριασμό Αξιών που τηρεί ο κάθε δικαιούχος στο Σύστημα Άυλων Τίτλων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσε κατά τη συμμετοχή του στη Δημόσια Προσφορά και στην Παράλληλη Διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων.

Η πίστωση των νέων και υφιστάμενων κοινών μετοχών στις Μερίδες και στους Λογαριασμούς Αξιογράφων των δικαιούχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 03.10.2023.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ 73.694.142 ΚΟΙΝΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡ-ΖΑΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της μετοχής είναι «OPTIMA» με λατινική γραμματοσειρά. Η τιμή έναρξης
διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας είναι €7,20 ανά μετοχή, ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε.

  • Optima Bank
  • χρηματιστήριο
  • Χρηματιστήριο Αθηνών
  • μετοχές

    Related posts

    Intralot: Αγορά 400.000 μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη

    admin

    Mediterra: Η ΓΣ ενέκρινε διανομή μερίσματος 0,03871 ευρώ ανά μετοχή

    admin

    ΔΕΗ: Επιβεβαιώνει υποβολή προσφοράς για υδροηλεκτρικό σταθμό στη Β.Μακεδονία

    admin

    EPSILON ΝΕΤ: Αύξηση τζίρου 30% στο 9μηνο

    admin

    Profile- Stock option plan: Στα €0,85 η τιμή άσκησης

    admin

    ΔΣ Attica Bank: Οι εισηγήσεις επί των θεμάτων της ΓΣ

    admin

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εξαγορά Διεθνούς Εταιρικού Ομολόγου €670 εκ.

    admin

    Premia Properties: Αύξηση 37% στα έσοδα το α΄εξάμηνο

    admin

    «Πράσινο φως» στο ενημερωτικό της Ideal για το ομόλογο

    admin