Image default
ΚΟΣΜΟΣ

NYT: “Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ισραήλ να μην ξεκινήσει χερσαία επίθεση πριν λυθεί το θέμα των ομήρων”

Πολυάριθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν στους New York Times ότι ο Λευκός Οίκος θέλει το Ισραήλ να δώσει περισσότερο χρόνο για διαπραγματεύσεις σχετικά με τους ομήρους τους οποίους κρατούν οι ισλαμιστικές οργανώσεις στην παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας και για να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα, πριν από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει επίσης να αυξήσει την ετοιμότητά της για ενδεχόμενες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων στην περιοχή από ομάδες οι οποίες εδρεύουν στο Ιράν, που πιστεύουν ότι είναι πιθανό να αυξηθούν όσο ο πόλεμος θα συνεχίζεται.

Δύο αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι το μήνυμα έχει μεταφερθεί στο Ισραήλ μέσω του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Τζ. Όστιν, ο οποίος μιλά με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ σχεδόν κάθε μέρα. Εκπρόσωπος του κ. Γκάλαντ δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα στην εφημερίδα.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε ξανά την Κυριακή με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμίν Νετανιάχου.

Ωστόσο, στο ρεπορτάζ σημειώνεται ταυτόχρονα ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανησυχούν ότι η συνεχιζόμενη καθυστέρηση της χερσαίας εισβολής θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης το Ιράν και τους συμμάχους του, οι οποίοι εδώ και καιρό ισχυρίζονται ότι το Ισραήλ ελέγχεται από τις ΗΠΑ.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι οι ΗΠΑ δεν απαιτούν από το Ισραήλ να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή, αλλά το συμβουλεύουν να περιμένει και ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να υποστηρίζει πλήρως τον στόχο του Ισραήλ να καταστρέψει την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης της τελευταίας στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου.

Related posts

Ισπανία-εκλογές: Προς νίκη Κεντροδεξιάς επί των Σοσιαλιστών χωρίς αυτοδυναμία

admin

BYD: Άλμα άνω του 5% η μετοχή μετά τη θηριώδη αύξηση εσόδων στο α’ εξάμηνο

admin

Βλ. Πούτιν: Η Δύση τοποθέτησε τον εβραϊκής καταγωγής Ζελένσκι ως πρόεδρο της Ουκρανίας για να συγκαλύψουν τον εκθειασμό του ναζισμού

admin

Ο ρωσικός λαός είναι έτοιμος να ζήσει με έναν μακρόχρονο πόλεμο στην Ουκρανία

admin

Δύο Βρετανοί κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του προέδρου της Ιντερπόλ για βασανιστήρια

admin

Donohoe – Yellen: Αταλάντευτη η στήριξη μας στην Ουκρανία

admin

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν “επαναλαμβάνει” στον Νετανιάχου την “ανησυχία” του για τη δημοκρατία στο Ισραήλ

admin

ΗΠΑ: Μαχαίρωσαν και σκότωσαν την πρόεδρο εβραϊκής συναγωγής του Ντιτρόιτ

admin

Το Μπακού κατηγορεί την ΕΕ για ανάμειξη στο δικαστικό σύστημα της χώρας

admin