Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Διερευνά εισαγωγή στο LSE και dual listing

Η Mytilineos συνεργάζεται με τη Citi και τη Morgan Stanley διερευνώντας πιθανή εισαγωγή του στο London Stock Exchange εντός του έτους, σύμφωνα με το Sky News.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, η εταιρία, που έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 5 δισ. ευρώ, εξετάζει το σενάριο μετεγκατάστασης της κύριας εισαγωγής στο Λονδίνο, ενώ ενδέχεται να έχει τα εχέγγυα συμμετοχής στους δείκτες FTSE.

Η εταιρία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας επί τρεις δεκαετίες, σκοπεύει να διατηρήσει τη διαπραγμάτευσή της και στην Ελλάδα, σύμφωνα με πηγή εντός της εταιρίας.

Τα έσοδα της εταιρίας εκτινάχθηκαν πέρυσι πάνω από τα 5 δισ. ευρώ, με τα λειτουργικά κέρδη να υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ. 

Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 6.500 υπαλλήλους παγκοσμίως ενώ έχει παρουσία σε πάνω από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Χιλή. Στη Βρετανία, έχει παρουσία για πάνω από 10 χρόνια, κατασκευάζοντας projects ανανεώσιμων πηγών και αποθήκευσης ενέργειας. 

Εάν η Mytilineos προχωρήσει στην εισαγωγή στη βρετανική αγορά, θα προσδώσει μια καλοδεχούμενη ώθηση στο LSE τη στιγμή που τίθενται ερωτηματικά για το μέλλον της ως προορισμός για διεθνείς εταιρίες υψηλής ανάπτυξης, τονίζεται στο δημοσίευμα.  

Related posts

Μεγάλο πάρτι του ΟΠΑΠ για τα 40 χρόνια του Αυθεντικού Μαραθωνίου

admin

Πώς επηρεάζει τον ΟΛΠ η κρίση στη Μέση Ανατολή

admin

Intrakat: Νέες συμβάσεις αξίας 406,4 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

admin

Η νέα διοικητική ομάδα της Εθνικής Ασφαλιστικής

admin

My Market: Ανακαίνισε τα καταστήματα σε Νέα Σμύρνη και Αιγάλεω

admin

Ολοκλήρωσε τη σεισμική έρευνα στο Βορειοδυτικό Ιόνιο η Energean

admin

Attica Bank: Στον πάγο τα επιτόκια για τα ενήμερα στεγαστικά

admin

Παρέλαβε το πρώτο πλοίο LNG Carrier ο όμιλος Λάτση

admin

Hub καινοτομίας εξετάζει η Bosch Hellas

admin