Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Mizuho: Πτώση 2,4% στα κέρδη τριμήνου σε ετήσια βάση για την τρίτη μεγαλύτερη ιαπωνική τράπεζα

Η Mizuho Financial Group, τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας από άποψη ενεργητικού, αναθεώρησε τη Δευτέρα την πρόβλεψή της για τα κέρδη για ολόκληρο το έτος, αφού κατέγραψε πτώση 2,4% στα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου χρήσης.

Η Mizuho σημείωσε κέρδη 170,56 δισεκατομμυρίων γιεν (1,12 δισεκατομμύρια δολάρια) την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου έναντι 174,67 δισεκατομμυρίων γεν την ίδια περίοδο πέρσι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται σε σωρευτικά στοιχεία έξι μηνών που αποκαλύφθηκαν σε ρυθμιστικά έγγραφα.

Για ολόκληρο το έτος έως τον Μάρτιο, η Mizuho αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τα κέρδη στα 640 δισεκατομμύρια γιεν από την πρόβλεψή της για τα κέρδη στα 610 δισεκατομμύρια γιεν, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση 625,56 δισεκατομμυρίων γεν 14 αναλυτών που συνέταξε η LSEG.

Η κύρια δραστηριότητα δανεισμού παρέμεινε ισχυρή καθώς η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να ομαλοποιείται μετά την πανδημία της COVID-19, ενισχύοντας τη ζήτηση χρηματοδότησης από τις επιχειρήσεις και βοηθώντας την τράπεζα να μειώσει το πιστωτικό κόστος.

Οι δραστηριότητές της στις ΗΠΑ συνέβαλαν επίσης στα σταθερά κέρδη καθώς οι γρήγορες αυξήσεις επιτοκίων από την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της χώρας (Federal Reserve) ενίσχυσαν τα έσοδα της Mizuho από δάνεια. To αδύναμο γιεν διόγκωσε τα κέρδη που κέρδισε η εταιρεία το εξωτερικό όταν μετατράπηκαν σε ιαπωνικό νόμισμα.

Η επιχείρηση επενδυτικής τραπεζικής στις ΗΠΑ βοήθησε επίσης να αυξηθούν τα κέρδη της Mizuho καθώς κέρδισε έναν βασικό ρόλο στην αρχική δημόσια προσφορά 4,87 δισεκατομμυρίων δολαρίων της σχεδιάστριας τσιπ Arm Holdings τον Σεπτέμβριο.

Η ιαπωνική τράπεζα ήταν ένας από τους τέσσερις κύριους αναδόχους για τη μεγαλύτερη IPO της φετινής χρονιάς, μαζί με τις Goldman Sachs, JPMorgan Chase και Barclays.

Related posts

Συνεχίζεται ο “πόλεμος κατά των συμμοριών” στο Ελ Σαλβαδόρ

admin

Λιβύη: Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ ζητά συνάντηση των πολιτικών παραγόντων για τη διεξαγωγή εκλογών

admin

Η Βόρεια Ιρλανδία θα εκλέξει τον πρώτο Ιρλανδό εθνικιστή πρωθυπουργό

admin

Τα στοιχεία για το παγκόσμιο εμπόριο αρχίζουν να δείχνουν τα πρώτα σημάδια της “επαναπαγκοσμιοποίησης”

admin

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θέλει τη βοήθεια του Σι για την επιστροφή των παιδιών που “εκτοπίστηκαν” από τους Ρώσους

admin

Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από το Ισραήλ

admin

Πάση δυνάμει στην Ελλάδα το 2023 οι ξένοι επισκέπτες: Η τουριστική κίνηση σε αεροδρόμια, μεθοριακούς σταθμούς και λιμάνια με αριθμούς

admin

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο διπλωματικός σύμβουλος της Τζ. Μελόνι μετά τη φάρσα των Ρώσων ηθοποιών

admin

Γερμανία: Η εταιρεία Knauf αποχωρεί τελείως από τη Ρωσία

admin