Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Jefferies: Υψηλότερη τιμή-στόχος για Eurobank στα €2,60

Η Jefferies αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Eurobank στα 2,60 ευρώ από 2,25 ευρώ πριν, επισημαίνοντας τη διαφοροποίηση της τράπεζας σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες, καθώς αναμένει το 50% των βασικών λειτουργικών κερδών της να παράγεται εκτός Ελλάδας μέχρι το 2026.

Στο βασικό σενάριο της Jefferies με την τιμή στόχο στα 2,60 ευρώ, το περιθώριο ανόδου είναι 46%, στο θετικό σενάριο, η τιμή στόχος αυξάνεται σε 3,80 ευρώ και το περιθώριο αυξάνεται σε 114%, ενώ αντίθετα, στο αρνητικό σενάριο, η τιμή στόχος μειώνεται σε 1,45 ευρώ και περιθώριο πτώσης 18%.

Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι το guidance της Eurobank είναι συντηρητικό για την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας και οι περαιτέρω δυνητικές συνέργειες δείχνουν σε μεγαλύτερη άνοδο στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή, αυξάνει τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2024 και του 2025 κατά 11% και 20%, αντίστοιχα, λόγω των υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους (NII) και των προμηθειών και τα χαμηλότερα επίπεδα φορολογίας.

Η Eurobank υποθέτει ότι το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ θα είναι 2,75% στο τέλος του 2026, αλλά η Jefferies εκτιμά ότι το επιτόκιο θα είναι χαμηλότερα στο 2,25%. Με το χαμηλότερο επιτόκιο και τις συντηρητικές παραδοχές για την αναβάθμιση της Ελληνικής Τράπεζας, οι στόχοι που έχει θέσει η Eurobank για το 2026, επιτυγχάνονται, αφήνοντας περαιτέρω περιθώριο για αύξηση στις εκτιμήσεις.

Related posts

Πώς αναμένεται να κινηθούν τα επιτόκια φέτος και του χρόνου

admin

Alpha Bank: Από 15 Ιουλίου οι αλλαγές στους δείκτες FTSE

admin

Τελική λίστα ΕΕ: Ποιες ρωσικές τράπεζες βγαίνουν εκτός SWIFT

admin

Πειραιώς: Τα οφέλη από την ταχύτερη υλοποίηση του clean-up

admin

Πειραιώς Securities: Νέες τιμές-στόχοι για Alpha Bank, Εθνική και Eurobank

admin

NBG Securities: Οι νέες αυξημένες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Στουρνάρας: Επενδύσεις ύψους 5,5 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν φέτος από το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Ενεση €21 δισ. στη διατραπεζική αγορά από την κινεζική κεντρική τράπεζα

admin

Κάζακς (ΕΚΤ): Οι αυξήσεις επιτοκίων ίσως να μην τελειώσουν τον Ιούλιο

admin