Image default
ΚΟΣΜΟΣ

FTX: Συνεχίζεται η δίκη του Sam Bankman-Fried

Το πρώην στέλεχος της FTX, Gary Wang, ανέβηκε εκ νέου στο εδώλιο και συνέχισε να καταθέτει κατά του πρώην συγκάτοικου και αφεντικού του, Sam Bankman-Fried, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Ο 30χρονος Wang είναι ένα από τα τρία στελέχη της FTX που έχουν δηλώσει ένοχοι για κατηγορίες απάτης και συνεργάζονται με την κυβέρνηση. Ο ίδιος και ο Bankman-Fried ήταν συγκάτοικοι στο κολέγιο προτού προχωρήσουν στη συνίδρυση της Alameda Research.

Ο Wang, πρώην επικεφαλής τεχνολογίας της FTX, ξεκίνησε την ημέρα δίνοντας στους ενόρκους μια τεχνική εξήγηση για το πώς δημιουργήθηκε ο ιστότοπος του ανταλλακτηρίου. Είχε καταθέσει την Πέμπτη ότι, ενώ εργαζόταν στην FTX, δημιούργησε κώδικα λογισμικού υπό την καθοδήγηση του Bankman-Fried που έδινε “ειδικά προνόμια” στην Alameda, επιτρέποντάς της να αποσύρει απεριόριστα κεφάλαια.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι αυτά τα προνόμια ήταν ένας από τους κύριους μηχανισμούς που χρησιμοποίησε ο Bankman-Fried για να αποκτήσει πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία των πελατών, οδηγώντας στην κατάρρευση του ανταλλακτηρίου τον Νοέμβριο του 2022.

Ενώ ο Wang είναι ο πρώτος συνεργάτης που θα καταθέσει, οι ένορκοι έχουν ακούσει μέχρι στιγμής άλλους τρεις μάρτυρες. Έναν πρώην χρήστης του FTX που κατέθεσε ότι δεν μπόρεσε να αποσύρει τα χρήματά του μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου, και τον Matt Huang, επικεφαλής ενός fund κρυπτονομισμάτων που επένδυσε στο FTX, ο οποίος δήλωσε ότι του είπαν πως η Alameda δεν έλαβε “καμία προνομιακή μεταχείριση” στην πλατφόρμα.

Ο Adam Yedidia, ένας πρώην προγραμματιστής υπολογιστών του FTX, κατέθεσε ότι εξέφρασε την ανησυχία του στον Bankman-Fried στα μέσα του 2022, αφού έμαθε ότι η Alameda είχε δανειστεί 8 δισ. δολάρια από το ανταλλακτήριο. Είπε ότι ο Bankman-Fried φάνηκε ανήσυχος και του είπε πως οι εταιρείες δεν ήταν “αλεξίσφαιρες” όπως ήταν το προηγούμενο έτος.

Related posts

Βρετανία: Συνέχισε να συρρικνώνεται τον Οκτώβριο ο κλάδος των υπηρεσιών

admin

Νίγηρας: Εκατοντάδες πολίτες ευρωπαϊκών χωρών εγκαταλείπουν αεροπορικώς την πρωτεύουσα Νιαμέι

admin

HSBC: Η ετήσια Γ.Σ. απέρριψε το spin-off του ασιατικού βραχίονα και την αύξηση του μερίσματος

admin

ΗΠΑ: Τριμερής σύνοδος ΗΠΑ-Ιαπωνίας-Νότιας Κορέας τον Αύγουστο στο Καμπ Ντέιβιντ

admin

Ιταλία: Πτωτικά κινείται και τον Σεπτέμβριο η καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη

admin

Πιέσεις προς τον Μπάιντεν για αποτροπή της ισραηλινής επίθεσης στη Ράφα

admin

Ιράν: Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν συνάντηση του Χαμενεΐ με τον ηγέτη της Χαμάς, Χανίγια, στην Τεχεράνη

admin

Πέντε Αφγανές που απειλούνται από τους Ταλιμπάν απομακρύνθηκαν και αναμένονται σήμερα στη Γαλλία

admin

Πυρκαγιές στη Σικελία: Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου – Σώος ο πιλότος

admin