Image default
ΚΟΣΜΟΣ

FBI: Η επίθεση της Χαμάς θα προξενήσει τη μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή στις ΗΠΑ από εποχής ISIS

Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ θα προκαλέσει την πιο σημαντική τρομοκρατική απειλή για τις ΗΠΑ από την άνοδο του ISIS πριν από σχεδόν μια δεκαετία, δήλωσε ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι σε ακρόαση στο Κογκρέσο την Τρίτη.

Ο Ρέι είπε ότι από την έναρξη της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης στη Γάζα νωρίτερα αυτό το μήνα, πολλές ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν ζητήσει επιθέσεις κατά Αμερικανών και της Δύσης, αυξάνοντας σημαντικά την απειλή που αποτελούν οι εγχώριοι βίαιοι εξτρεμιστές των ΗΠΑ.

“Οι ενέργειες της Χαμάς και των συμμάχων της θα χρησιμεύσουν ως έμπνευση που δεν έχουμε δει από τότε που το ISIS ξεκίνησε το λεγόμενο χαλιφάτο του πριν από αρκετά χρόνια”, είπε ο Ρέι.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ που επικεντρώθηκε στις απειλές κατά των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δει μια αύξηση στις απειλές κατά Εβραίων, Μουσουλμάνων και Αραβοαμερικανών από τότε που ξέσπασαν οι μάχες στη Γάζα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο αριθμός των επιθέσεων σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό από ομάδες πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν έχει αυξηθεί αυτόν τον μήνα, είπε ο Ρέι. Οι κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ από το Ιράν και μη κρατικούς παράγοντες πιθανότατα θα επιδεινωθούν εάν η σύγκρουση επεκταθεί, είπε.

Η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας είπε ότι το μίσος που στρέφεται σε Εβραίους φοιτητές στις ΗΠΑ μετά την έναρξη της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης στη Γάζα έχει αυξήσει τον αντισημιτισμό.

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε ανησυχία αυτή την εβδομάδα για αναφορές για αντιεβραϊκά επεισόδια σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, καθώς οι εντάσεις ώθησαν τους αξιωματούχους του πανεπιστημίου να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας.

Related posts

Περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία

admin

Γάζα: Τουλάχιστον 26.422 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά χτυπήματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη Χαμάς

admin

Β. Ζελένσκι: Συζήτησε την πιθανότητα συνεργασίας στην παραγωγή όπλων με τον Γάλλο ΥΠΑΜ

admin

Γαλλία: Η δικαιοσύνη απαγορεύει πορεία κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας

admin

Η Σαουδική Aramco εξετάζει επιπλέον επενδύσεις σε LNG

admin

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Σουδάν επισκέπτεται την Αίγυπτο

admin

Γερμανία: Η AfD πρώτο κόμμα σε δημοσκόπηση στο Βραδεμβούργο

admin

Ρωσία: Δικαστήριο παρέτεινε την προφυλάκιση δημοσιογράφου του ραδιοσταθμού Radio Free Europe/ Radio Liberty

admin

Μετά το “ΟΚ” Ερντογάν, ο Σιγιάρτο υπόσχεται “κυρίαρχη απόφαση” της Ουγγαρίας για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin