Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fast track ξεμπλοκάρισμα επικουρικών έως τον Φεβρουάριο

Χιλιάδες ασφαλισμένοι στα επικουρικά ταμεία του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών θα ευνοηθούν από την ενεργοποίηση της διάταξης του μίνι Ασφαλιστικού που δίνει το δικαίωμα θεμελίωσης επικουρικής σύνταξης απλώς με τη διαπίστωση συμπλήρωσης 15 ετών επικουρικής ασφάλισης (4.500 ένσημα) είτε σε έναν φορέα είτε διαδοχικά.

Οπως υπολογίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, ως τον Φεβρουάριο του 2024 θα ξεμπλοκάρουν με τη fast track διαδικασία οι συντάξεις περίπου 13.000 ασφαλισμένων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που είχαν ταλαιπωρηθεί από τις καθυστερήσεις.

Στον κλάδο των επικουρικών συντάξεων η αναμονή σήμερα μπορεί να φτάσει τα 4, 5, 6, ακόμα και τα 7 χρόνια σε ακραίες περιπτώσεις, όταν ο υποψήφιος συνταξιούχος έχει διανύσει διαδοχικώς ασφαλιστικό χρόνο σε περισσότερα από ένα Ταμεία, συνθήκη που αφορά τους μισούς Ελληνες εργαζομένους.

Με την απλοποίηση των διαδικασιών και τη θέσπιση ενιαίων προϋποθέσεων οι ασφαλισμένοι βγαίνουν κερδισμένοι γιατί:

■ Μειώνεται κατά πολύ ο χρόνος απονομής, καθώς ο ασφαλισμένος θα μπορεί να παίρνει την επικουρική με βάση το ελάχιστο όριο των 15 ετών.

■ Μειώνονται οι απορριπτικές αποφάσεις που εκδίδονταν με βάση τη νομοθεσία των πρώην Ταμείων, η οποία απαιτούσε τη συμπλήρωση 25 ή 35 ετών, προϋποθέσεις που δεν πληρούσε ο ασφαλισμένος. Οι συνταξιούχοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επανέλθουν με νέα αίτηση και να λάβουν επικουρική σύνταξη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.--.gr 

Ειδήσεις σήμεραΒροχές και χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα – Ανεβαίνει ο υδράργυρος από την ΤρίτηΤρομακτικά βίντεο από ανεμοστρόβιλους στο Τενεσί – Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίεςΣημάδια κατάρρευσης της Χαμάς βλέπουν οι IDF – Παραδίδονται μαζικά φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους – Φωτογραφίες και βίντεο

Related posts

Facebook: Η ανάκαμψη στον αριθμό χρηστών έφερε εκτόξευση 20% στην τιμή της μετοχής

admin

Eurostat: Στα €4,3 δισ. οι δαπάνες κοινωνικής προστασίας των κρατών μελών

admin

ΚΑΔ επιχειρήσεων – Παράταση καταβολής δόσης Φεβρουαρίου για οφειλές εργαζομένων

admin

Επιστροφές φόρων «μαμούθ» σε εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς

admin

Ανατιμήσεις: Όλο και πιο… «πικρός» ο καφές λόγω ακρίβειας και κλιματικής αλλαγής

admin

ΕΦΚΑ: Τι ισχύει για την παράλληλη ασφάλιση

admin

New York Times για την Ελλάδα: Ανθεί μετά από μία δεκαετία, είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρώπης

admin

Ρυθμίσεις οφειλών στο Δημόσιο: Ποιοι μπορούν να ενταχθούν – Οι προϋποθέσεις

admin

Καύσιμα: «Τραβούν» ξανά την ανηφόρα οι τιμές – Κοντά στα 2 ευρώ η αμόλυβδη

admin