Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Deere: Διέλυσε τις προβλέψεις στο τρίμηνο αλλά το απαισιόδοξο guidance φέρνει βουτιά 6%

Με ισχυρές απώλειες διαπραγματεύεται η μετοχή της Deere παρά τα εντυπωσιακά μεγέθη τριμήνου που ανακοίνωσε, καθώς η αγορά δείχνει να εστιάζει στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις που έδωσε για το επόμενο οικονομικό της έτος.

Ειδικότερα, ο κολοσσός των γεωργικών μηχανημάτων, που θεωρείται και ένα ευρύτερο βαρόμετρο των τάσεων της παγκόσμιας οικονομίας, ολοκλήρωσε το τέταρτο του τρίμηνο με καθαρά κέρδη 2,37 δισ. ή 8,26 δολαρίων ανά μετοχή ξεπερνώντας κατά πολύ τη μέση πρόβλεψη της αγοράς για 7,46 δολ/μτχ, αλλά και ισχυρά αυξημένα από τα 7,44 δολ/μτχ πέρυσι.

Παρομοίως ο τζίρος της από πωλήσεις μηχανημάτων ανήλθε σε 13,8 δισ. δολάρια αφήνοντας πίσω τη μέση εκτίμηση της αγοράς για 13,6 δισ. αν και χαμηλότερα από τα 14,4 δισ. κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις, ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού της γεωργίας σημειώνει απώλειες που έφτασαν και το 6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, με τους επενδυτές να δείχνουν απογοητευμένοι από το guidance που έδωσε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η Deere δήλωσε ότι αναμένει για το επόμενο οικονομικό της έτος που έχει ξεκινήσει να τρέχει, καθαρά κέρδη στο εύρος των 7,75 με 8,25 δισ. δολαρίων την ώρα που η μέση πρόβλεψη των αναλυτών ήταν στα 9,3 δισ.

Μία πρόβλεψη που ήταν ήδη σημαντικά μειωμένη από τα 10,2 δισ. της χρήσεως 2023 της Deere, με τους αναλυτές να έχουν προσμετρήσει τις ανησυχίες ότι τα αγροτικά έσοδα και οι τιμές των γεωργικών προϊόντων έφτασαν στην κορύφωσή τους φέτος.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έχει προβλέψει πως τα γεωργικά έσοδα θα παρουσιάσουν ετήσια πτώση της τάξεως του 18,2%.

Related posts

Κομισιόν: Προτεινόμενες δράσεις για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας

admin

Ουκρανία: Έξι νεκροί και δέκα τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο

admin

Αζερμπαϊτζάν-Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Μπακού αναζητεί αυτουργούς “εγκλημάτων πολέμου” μεταξύ των αρμένιων προσφύγων

admin

Τουρκία: Ελεύθερος ο ισραηλινός ποδοσφαιριστής ο οποίος συνελήφθη για “υποκίνηση μίσους”

admin

ΕΕ: Συμφωνία των 27 στις Βρυξέλλες για την μεταναστευτική μεταρρύθμιση

admin

Πόλεμος στο Σουδάν: Ο στρατός μποϊκοτάρει τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αιθιοπία

admin

Ουκρανία: “Επιδεινώθηκαν” οι συγκρούσεις στο βόρειο τμήμα του ανατολικού μετώπου, λέει Ουκρανός στρατηγός

admin

Α. Ταγιάνι: Επαναφέραμε τους ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβενία για να αποφύγουμε να φτάσουν τρομοκράτες

admin

Γερμανία: Οι μηχανοδηγοί αναστέλλουν την απεργία τους και επιστρέφουν στις διαπραγματεύσεις με τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους

admin