Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Bowman (Fed): Πολύ νωρίς για να ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων

Το μέλος του Δ.Σ. της αμερικανικής Federal Reserve, Michelle Bowman επανέλαβε σήμερα την εκτίμηση της ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να μειώνεται με τα επιτόκια όμως να διατηρούνται στο σημερινό τους επίπεδο, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Η Bowman ανέφερε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τα εισερχόμενα στοιχεία προκειμένου να αξιολογεί την κατάλληλη πορεία για τη νομισματική πολιτική, ενώ επισήμανε αρκετούς κινδύνους που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πληθωριστικές πιέσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων από γεωπολιτικές συγκρούσεις, της χαλάρωσης των οικονομικών συνθηκών και της συνεχιζόμενης στενότητας στην αγορά εργασίας. 

“Σε περίπτωση που τα εισερχόμενα στοιχεία συνεχίσουν να δείχνουν ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τον στόχο του 2%, θα καταστεί τελικά σκόπιμο να μειώσουμε σταδιακά το επιτόκιο πολιτικής μας για να αποτρέψουμε να γίνει υπερβολικά περιοριστική η νομισματική πολιτική”, ανέφερε η αξιωματούχος στο πλαίσιο ομιλίας της σε τραπεζικό συνέδριο στη Φλόριντα. “Κατά την άποψή μου, δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο”, πρόσθεσε. 

Την ίδια στιγμή, προειδοποίησε ότι κάποια πρόωρη μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να απαιτήσει αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον. 

“Ενώ η τρέχουσα στάση της νομισματικής πολιτικής φαίνεται να είναι σε περιοριστικό επίπεδο, οδηγώντας τον πληθωρισμό στο 2% με την πάροδο του χρόνου, παραμένω πρόθυμη να αυξήσω τα επιτόκια σε κάποια μελλοντική συνεδρίαση, εάν τα εισερχόμενα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος στον πληθωρισμό έχει σταματήσει ή αναστραφεί”. 

Related posts

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΡΚΚ προς την Τουρκία

admin

Αζερμπαϊτζάν: Διεξάγει στρατιωτικά γυμνάσια με την Τουρκία κοντά στην Αρμενία

admin

Το Ιράν απειλεί με “νέα μέτωπα” αν το Ισραήλ συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς

admin

Ισπανία: Υποχώρησε στο 3,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο, από 4,1% τον Απρίλιο

admin

Ρωσική προπαγάνδα: “Ιστορική” η κατάληψη της Μπαχμούτ – Μετά την ανταρσία Wagner όμως, “δεν είναι η πιο σημαντική πόλη”

admin

Οι αμερικανικές βάσεις στην Συρία έχουν δεχθεί 23 φορές επιθέσεις τις περασμένες εβδομάδες

admin

Ερντογάν: Η “σιωπή της Δύσης” επιτείνει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα – Επίθεση και σε ΟΗΕ

admin

Ουκρανία: Τρεις Ρώσοι αξιωματικοί σκοτώθηκαν από έκρηξη στην κατεχόμενη Μελιτόπολη

admin

Ο Μακρόν θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Ματαρέλα στις 7 Ιουνίου

admin