Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Amazon: Τεράστια αύξηση των καθαρών κερδών στο δ’ τρίμηνο – “Άλμα” 14% ο τζίρος

Έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών ανακοίνωσε η Amazon.com για το δ΄ τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές αύξησαν τις διαδικτυακές δαπάνες τους κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, παρά τα υψηλά επιτόκια. 

Ειδικότερα, τα έσοδα στο δ΄ τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 14% στα 170 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 166,21 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Για το τρέχον τρίμηνο η εταιρεία προβλέπει έσοδα στο εύρος των 138 δισ. με 143,5 δισ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG εκτιμούν πως θα ανέλθουν στα 142,13 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη της Amazon εκτινάχθηκαν στα 10,6 δισ. δολάρια ή 1 δολάριο ανά μετοχή το δ’ τρίμηνο από 300 εκατ. δολάρια ή 3 σεντς ανά μετοχή, την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η εκτίμηση της FactSet ήταν για 80 σεντς κέρδη ανά μετοχή.

Τα λειτουργικά κέρδη της Amazon αυξήθηκαν στα 13,2 δισ. δολάρια στο δ’ τρίμηνο, από 2,7 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος. Οι αναλυτές υπολόγιζαν λειτουργικά κέρδη στα 10,4 δισ. δολάρια.

Η επίδοση στα κέρδη αποτυπώνει την προσπάθεια της Amazon να μειώσει το λειτουργικό κόστος και να μπει ακόμη πιο δυναμικά στην αγορά της διαφήμισης.

Η Amazon Web Services (AWS), η μεγαλύτερη μονάδα υπηρεσιών cloud στον κόσμο, απέφερε έσοδα 24,2 δισ. δολάρια το δ’ τρίμηνο (αύξηση 13%), συμφωνώντας σχεδόν πλήρως με τις προσδοκίες των αναλυτών για 24,26 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από τις διαφημιστικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 27% στα 14,7 δισ. δολάρια ενώ η FactSet έβλεπε έσοδα 14,2 δισ. δολάρια.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση ο τίτλος της Amazon προσθέτει 4%.

Related posts

Οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο Κορυφής του Καΐρου

admin

Ο στρατηγός Χαλέβι τονίζει πως το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν

admin

Επτά αγνοούμενοι στο ναυάγιο νοτιοκορεατικού δεξαμενόπλοιου στην Ιαπωνία

admin

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από υφυπουργός Πολιτισμού

admin

Ουκρανία: 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή του Χαρκίβ

admin

Δημοσίευμα: Το Ισραήλ θα καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα γιατί οι ΗΠΑ θέλουν να εγκαταστήσουν αεράμυνες

admin

Περού: Ανατινάχθηκαν πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας σε ορυχείο της εταιρίας Poderosa

admin

“Άλμα” άνω του 35% για τη MorphoSys, μετά τις αναφορές για πιθανή εξαγορά από τη Novartis

admin

Ρωσία: Το NATO διαταράσσει την ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη

admin