Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Meta Platforms: Καλύτερα του αναμενομένου έσοδα στο δ’ τρίμηνο – Ανακοίνωσε το πρώτο μέρισμα στην ιστορία της

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.25

Η Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε την πρώτη στην ιστορία της χορήγηση μερίσματος στους μετόχους της, της τάξης των 0,5 δολαρίων ανά μετοχή, καθώς ξεπέρασε τις προβλέψεις σε ό,τι αφορούσε τα έσοδά της για το δ’ τρίμηνο του 2023.

Η ανακοίνωσε οδηγεί σε άλμα της μετοχής της στις μετασυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές κατά 8%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε εξάλλου συμπληρωματικό πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 50 δισ. δολ.

Τα έσοδα της Meta Platforms αυξήθηκαν 25% στα 40,1 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 39,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Η Meta προέβλεψε έσοδα α’ τριμήνου από 34,5 έως 37 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street για 33,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ανέφερε ότι αναμένει ότι τα συνολικά έξοδα για το 2024 θα παραμείνουν αμετάβλητα στα 94 έως 99 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα αποτελέσματα ακολούθησαν την ανακοίνωση, την Τρίτη, αποτελεσμάτων από την Alphabet που απογοήτευσαν τη Wall Street, καθώς οι διαφημιστικές πωλήσεις της για την περίοδο των εορτών ήταν κάτω από τις προσδοκίες.

Η μετοχή της Meta, που κατέχει επίσης το Instagram και το WhatsApp, αναρριχώνται σταθερά από την κατάρρευση το 2022 που εξαφάνισε περισσότερα από τα τρία τέταρτα της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας.

Η ανάκαμψη της Meta υποβοηθήθηκε από την ανάκαμψη της αύξησης των χρηστών και των πωλήσεων ψηφιακών διαφημίσεων, καθώς και από ένα πρόγραμμα “λιτότητας” που την οδήγησε να απολύσει περισσότερους από 21.000 υπαλλήλους από τα τέλη του 2022.

Το τμήμα Reality Labs της εταιρείας, προσανατολισμένο στο μετασύμπαν, ξεπέρασε εύκολα τις προσδοκίες εσόδων για το δ’ τρίμηνο, σημειώνοντας πωλήσεις ρεκόρ ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι επενδυτές περίμεναν 804 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Η Meta είπε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι οι λειτουργικές ζημίες για τα Reality Labs θα αυξηθούν σημαντικά, καθώς εκείνη θα επενδύει περισσότερο στην επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα το 2024.

Related posts

Στο Ισραήλ οι 17 όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς – Αποφυλακίστηκαν 39 Παλαιστίνιοι

admin

Παλαιστίνιοι ένοπλοι διείσδυσαν σε περιοχές του νότιου Ισραήλ – Ομοβροντία ρουκετών από τη Γάζα

admin

Ταραχές στη Γαλλία: 45.000 αστυνομικοί και τεθωρακισμένα στους δρόμους

admin

Travelers: Υπερδιπλασιασμός κερδοφορίας στο τρίμηνο – Ράλι 6,5% η μετοχή

admin

Πρώτα αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης: Το Κίεβο απελευθέρωσε και δεύτερο οικισμό στην περιοχή του Ντονέτσκ

admin

ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριών ετών το εμπορικό έλλειμμα

admin

Αυστραλία: Ένα “σημαντικό” επεισόδιο κυβερνοασφάλειας επηρέασε τη λειτουργία αρκετών λιμανιών

admin

Μπόστιτς (Fed Atlanta): Εκτιμώ πως θα γίνει μια μείωση επιτοκίων στο τέλος του έτους

admin

Ρωσικός πύραυλος σκοτώνει τρεις ανθρώπους στην Οδησσό

admin