Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Travelers: Υπερδιπλασιασμός κερδοφορίας στο τρίμηνο – Ράλι 6,5% η μετοχή

Με ισχυρές επιδόσεις ολοκλήρωσε το 2023 η Travelers, που είδε στο τέταρτο τρίμηνο ενίσχυση των ασφαλιζόμενων, υψηλότερες αποδόσεις των επενδύσεών της και μειωμένα κόστη αποζημιώσεων για φυσικές καταστροφές.

Τα βασικά κέρδη του αμερικανικού ασφαλιστικού γίγαντα, που θεωρούνται ενδεικτικό μέτρο για τον κλάδο και έρχονται σε άμεση σύγκριση μεταξύ ανταγωνιστών, αυξήθηκαν σε 1,63 δισ. δολάρια ή 7,01 δολ. ανά μετοχή υπερδιπλάσια από τα 810 εκατ. ή 3,40 δολ ανά μετοχή που είχε εμφανίσει στην ίδια περίοδο πέρυσι.

Την ίδια ώρα, η επενδυτική ευφορία στο κλείσιμο του περασμένου έτους που έφερε κέρδη σε μία σειρά risk assets οδήγησε τα έσοδα από επενδύσεις της Travelers σε αύξηση στα 778 εκατ. δολάρια από τα 625 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε αύξηση των καθαρών της ασφαλίστρων κατά 13% στην ίδια περίοδο, ενώ οι ζημίες αντασφαλίσεων λόγω φυσικών καταστροφών υποχώρησαν στα 125 εκατ. δολάρια από τα 459 εκατ. πέρυσι.

Μετά την ανακοίνωση των ισχυρών μεγεθών της, η μετοχή της Travelers πραγματοποιεί άλμα έως και 6,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές πριν το άνοιγμα της Wall Street.

Related posts

Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη λέει ότι δέχεται “απειλές”

admin

Ζελένσκι: “Aδιανόητο” ότι ο Τραμπ είναι “με το μέρος του Πούτιν”

admin

Πρωτοχρονιά 2024: Ο κόσμος υποδέχθηκε το νέο έτος με την ελπίδα να φέρει ειρήνη και ευημερία

admin

Γαλλία: Νέα υποχώρηση του πληθωρισμού στο 5%

admin

Γ. Στόλτενμπεργκ: Η Ουάσινγκτον θα παραμείνει αφοσιωμένη σύμμαχος ανεξαρτήτως της έκβασης των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

admin

Καμπότζη: Ο Χουν Μανέ, γιος του Χουν Σεν, διορίσθηκε επισήμως πρωθυπουργός από τον βασιλιά

admin

Ισραήλ: “Σταματήστε τις μάχες και διαπραγματευτείτε”, ζητούν οικογένειες ομήρων

admin

ΕΥ: Η Janet Truncale αναλαμβάνει διευθύνουσα σύμβουλος από 1η Ιουλίου

admin

Ουκρανία: “Κοριοί” σε γραφείο βοηθών του αρχηγού του Στρατού

admin