Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Εθνική: Έξι φορές υπερκάλυψη στο placement- Μεταξύ €7,3-€7,95 το εύρος

Εθνική: Έξι φορές υπερκάλυψη στο placement- Μεταξύ €7,3-€7,95 το εύρος

Tο βιβλίο προσφορών για το placement του 10% της Εθνικής Τράπεζας καλύφθηκε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και τελικά υπήρξε υπερκάλυψη κατά έξι φορές.

Το βιβλίο άνοιξε στις 10.00 το πρωί για το 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΤΧΣ στην Εθνική (περίπου 91 εκατομμύρια μετοχές). Με βάση το εύρος, τα συνολικά έσοδα αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 662 και 727 εκατ. ευρώ. 

Το εύρος τιμής κυμαίνεται μεταξύ 7,3 – 7,95 ευρώ.

‘Οπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters, το βιβλίο καλύφθηκε από τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας. Νεότερες πληροφορίε αναφέρουν πως υπήρξε έξι φορές υπερκάλυψη, επίδοση ρεκόρ για τις διαδικασίες πώλησης μετοχών του ΤΧΣ στις τράπεζες.

Το ΤΧΣ διατηρεί το δικαίωμα κατά την αποκλειστική και απόλυτη κρίση του να αποφασίσει ένα στενότερο εύρος τιμής διάθεσης όσο παραμένει ανοικτό το βιβλίο ή/και να προσδιορίσει ενδεικνυόμενη τιμή. Τακτική που είχε ακολουθήσει στο placement του 27% της Πειραιώς, «στενεύοντας» αρχικά το εύρος κατά την τελευταία ημέρα της προσφοράς και εν συνεχεία ορίζοντας ως ενδεικνυόμενη τιμή την ανώτατη (4 ευρώ).

Σε εγχώριους επενδυτές θα διατεθούν, μέσω δημόσιας προσφοράς ως 13.720.727 μετοχές από τις 91.471.515 που θα διατεθούν συνολικά (σ.σ. το 15% της συνολικής διάθεσης). Οι εγχώριοι επενδυτές θα εγγραφούν υποχρεωτικά στην ανώτατη τιμή του εύρους. Η τιμή διάθεσης θα προκύψει από την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό μέσω accelerated book building. Το ΤΧΣ, ωστόσο, διατηρεί τη δυνατότητα να αυξήσει το προς διάθεση ποσοστό στους εγχώριους επενδυτές κατά 4.573.576 μετοχές, ώστε να φθάσει στο 20% ( 18.294.303 μετοχές) της συνολικής διάθεσης. Οι υπόλοιπες μετοχές θα κατανεμηθούν στο διεθνές βιβλίο.

Τουλάχιστον το 50% των προσφερόμενων μετοχών του ελληνικού βιβλίου θα διατεθεί σε ιδιώτες επενδυτές. Το ποσοστό που θα τους κατανεμηθεί μπορεί να είναι αισθητά υψηλότερο καθώς ως κριτήρια για την κατανομή του υπόλοιπου 50% του ελληνικού βιβλίου τέθηκαν οι ο αριθμός των αιτήσεων και η επίτευξη επαρκούς διασποράς. Η Euroxx Securities ενεργεί ως Σύμβουλος Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς, ενώ μαζί με την NBG Securities ενεργούν ως συντονιστές και κύριοι ανάδοχοι.

#Εθνική #ΕΤΕ #βιβλίο_προσφορών

Related posts

Metlen: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της EfaEnergy

admin

UBS: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις καλύτερες επενδύσεις το 2024

admin

Eurobank Equities: Αυξάνει στα €14,5 την τιμή-στόχο για την Σαράντης

admin

«Πανηγυρικός» του Μυλωνά στο ΧΑ- Τα επόμενα βήματα του ΤΧΣ

admin

Η Piraeus Securities αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες

admin

ΔΕΗ: Καθαρά κέρδη €51,1 εκατ. στο α’ τρίμηνο

admin

Χρηματιστήριο: Διόρθωση μέχρι τις 1.455 μονάδες χωρίς κίνδυνο της ανοδικής τάσης

admin

HellasFin: Πόσο ψηλά θα πάει ο S&P 500;

admin

Επ.Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε τη διαγραφή της Epsilon Net από το ΧΑ

admin