Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

UBS: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις καλύτερες επενδύσεις το 2024

UBS: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις καλύτερες επενδύσεις το 2024

Κατά τη διάρκεια του 2023 οι χρηματιστηριακοί δείκτες, παγκοσμίως, είχαν μια ασταθή πορεία, με σημαντικούς δείκτες να σημειώνουν ράλι το πρώτο εξάμηνο του έτους λόγω κάποιων μεγάλων μετοχών τεχνολογίας και να μπαίνουν στο δεύτερο εξάμηνο χάνοντας έδαφος, εν μέσω φόβων για υψηλά επιτόκια και επιβράδυνση της οικονομίας. Για το 2024, τίθενται τρία σημαντικά ερωτήματα, για τους επενδυτές.

Πώς μπορούν, οι επενδυτές, να προσαρμόσουν το χαρτοφυλάκιο των μετοχών τους, λαμβάνοντας υπόψη την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης;

Σύμφωνα με τη UBS, η αργή οικονομική ανάπτυξη θα επηρεάσει αρνητικά τα κέρδη των κυκλικών εταιρειών, αν και οι εταιρείες που έχουν υψηλή απόδοση επενδύσεων, ισχυρούς ισολογισμούς και αξιόπιστες ταμειακές ροές αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους, παρά το δυσμενές περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν. Η ιστορία έχει δείξει πως οι ποιοτικές μετοχές τείνουν να υπεραποδίδουν σε περιβάλλοντας επιβραδυμένης δραστητιότητας, όταν η οικονομία βρίσκεται σε «ύστερο κύκλο»

Ποιες είναι οι προοπτικές για τον τομέα της τεχνολογίας και τι θέση πρέπει να έχουν οι επενδυτές;

Ο τομέας της πληροφορικής στις ΗΠΑ αναβαθμίζεται από ουδέτερος σε προτιμώμενο. Αυτό αντανακλά, εν μέρει, την προτίμηση της UBS για ποιοτικές μετοχές, καθώς πολλές από τις εταιρείες με τις υψηλότερες αποδόσεις και τους ισχυρότερους ισολογισμούς ανήκουν σε αυτόν τον τομέα, όμως η εταιρεία έλαβε υπόψη και τις ενδείξεις του τελευταίου τριμήνου, που δείχνουν αύξηση της ζήτησης για smartphones και PCs. Ο τομέας προσφέρει, επίσης, έκθεση σε μία από τις πιο συναρπαστικές μακροπρόθεσμες επενδυτικές ευκαιρίες της σημερινής εποχής: την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Επομένως, στα πλαίσια των περιφερειακών προτιμήσεων της UBS, οι επενδύσεις στις ΗΠΑ θεωρούνται, πλέον, ουδέτερες, έχοντας αναβαθμιστεί από «λιγότερο προτιμητέες.».

Τι σημαίνουν οι κινήσεις στην αγορά ομολόγων για τις μετοχές;

Τα ομόλογα αναμένεται πως, το επόμενο έτος, θα σημειώσουν νέο ράλι. Η UBS θεωρεί πως οι μειωμένες αποδόσεις των ομολόγων θα στηρίξουν την αγορά μετοχών, με την προϋπόθεση πως δεν θα συμπέσουν με μία απότομη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Οι επενδύσεις σε σταθερό εισόδημα εξακολουθούν να θεωρούνται μία καλή επιλογή, καθώς αυτή τη στιγμή προσφέρουν υψηλές αποδόσεις και την πιθανότητα ενίσχυσης του κεφαλαίου, αν οι προσδοκίες για τα επιτόκια υποχωρήσουν. Αναμένονται, επίσης, θετικές επιπτώσεις για τους δείκτες, οι οποίοι θα υποστηριχθούν από την αύξηση των κερδών των ποιοτικών εταιρειών. Συνολικά, η UBS θεωρεί πως το 2024 θα είναι μία καλή χρονιά για τους επενδυτές που θα επενδύσουν σε ισορροπημένα χαρτοφυλάκια, με θετικές προοπτικές απόδοσης για μετοχές, ομόλογα και εναλλακτικές επενδύσεις.

#UBS #Επενδύσεις #2024 #μετοχές #ΟΜΟΛΟΓΑ

Related posts

UBS: Η ΕΚΤ ακολουθεί τα δεδομένα και όχι κάποιο χρονοδιάγραμμα

admin

ΟΠΑΠ: Στις 25/4 η ΓΣ διάθεσης κερδών και επιστροφής κεφαλαίου

admin

Μετοχή ΔΑΑ: Οι πρώτες συστάσεις από Morgan Stanley και Deutsche Bank

admin

Morgan Stanley: Τράπεζα Πειραιώς και Μυτιληναίος στις κορυφαίες επιλογές

admin

Foodlink: Καλύφθηκε πλήρως η ΑΜΚ- Αντλήθηκε €1 εκατ.

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ο Ν. Καραμπατέας νέο μέλος του ΔΣ

admin

Ομόλογο Πειραιώς: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον- Υπερκάλυψη πάνω από 2,7 φορές

admin

Flexopack: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη Flexopack International Limited

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στις 24 Μαΐου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin