Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

«Πανηγυρικός» του Μυλωνά στο ΧΑ- Τα επόμενα βήματα του ΤΧΣ

«Πανηγυρικός» του Μυλωνά στο ΧΑ- Τα επόμενα βήματα του ΤΧΣ

“Η αγορά έδειξε εμπιστοσύνη στη χώρα, στην οικονομία, στο τραπεζικό σύστημα, με την σημαντική υπερκάλυψη της διάθεσης του 22% των μετοχών της Εθνικής από το ΤΧΣ”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κ. Π. Μυλωνάς, μιλώντας στην τελετή έναρξης της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

“Η σοβαρή προεργασία και τα δυνατά μεγέθη της τράπεζας οδήγησαν στην επίτευξη του εγχειρήματος. Συνεχίζουμε τη δουλειά και θα είμαστε ξανά σύντομα εδώ”, πρόσθεσε ακόμα, αφήνοντας ασφαλώς να εννοηθεί πως θα υπάρξει ανάλογη διαδικασία και για τις υπόλοιπες μετοχές της Εθνικής τράπεζας που κατέχει το ΤΧΣ.

Ο κ. Μυλωνάς σημελιωσε ακόμα πως οι επενδυτές δεν αγόρασαν μετοχές της Εθνικής με σκοπό το κέρδος, αλλά επενδύουν στην πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στην τράπεζα. Την ώρα των δηλώσεων, η μετοχή της Εθνικής συνεχίζει την ανοδική της πορεία και στηρίζει το θετικό πρόσημο στο ΧΑ.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γ. Κοντόπουλος επεσήμανε ότι αποτελεί σταθμό για την ελληνική κεφαλαιαγορά η επιτυχής διάθεση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και σημείωσε ότι οι αιτήσεις των Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών στη δημόσια προσφορά της Εθνικής, προσέγγισαν τις 7.500. Από αυτές οι 765 αποτελούν νέες μερίδες που άνοιξαν για την εγγραφή στο placement της Εθνικής και οι 315 αφορούν στην ενεργοποίηση αδρανών κωδικών.

Οι επόμενες κινήσεις του ΤΧΣ

Τις επόμενες κινήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας περιέγραψε από τη μεριά του ο CEO του Ταμείου, κ. Ηλίας Ξηρουχάκης.

Πρώτος επόμενος… σταθμός είναι η διάθεση του 27% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, τον Μάρτιο του 2024.

 
Διευκρίνισε ότι το Ταμείο θα έχει την εισήγηση του συμβούλου για το ύψος και το ακριβές timing της διάθεσης στα τέλη Φεβρουαρίου, ώστε με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές, να λάβει τις αποφάσεις του.  

Αποκάλυψε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη due diligence σε Attica Bank- Παγκρήτια, βάσει του οποίου θα προκύψουν οι όροι συγχώνευσης και η σχέση ανταλλαγής. 

#Εθνική #ΤΡ-ΖΕΣ #ΤΧΣ #μετοχές

Related posts

ΕΛΒΕ: Μεταβίβασε το μερίδιό της στην Harmony Cruises έναντι €1,027 εκατ.

admin

Ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων: Μειώθηκε το συνολικό ενεργητικό

admin

Αύξηση εσόδων κατά 61% για την PREMIA στο 9μηνο

admin

Σαράντης: Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος o Ιωάννης Μπούρας

admin

Πλαστικά Θράκης: Τζίρος €394,3 εκατ. το 2022

admin

Lavipharm: Οι όροι για τα προγράμματα επιβράβευσης στελεχών

admin

ΔΑΑ: Ολοκληρώθηκε η περίοδος σταθεροποίησης για τη μετοχή

admin

Φουρλής: Στα €19,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023

admin

Εβροφάρμα: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου για τον συμψηφισμό ζημιών

admin