Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τα ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου είναι νόμιμοι στόχοι για τις ουκρανικές δυνάμεις

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Όλια Στεφανίσινα, δήλωσε σήμερα ότι τα ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου είναι νόμιμοι στόχοι για τις ουκρανικές δυνάμεις, έπειτα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από το Κίεβο να σταματήσουν οι επιθέσεις με drones κατά των μονάδων αυτών.

Η Ουκρανία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της κατά ρωσικών ενεργειακών υποδομών τις τελευταίες εβδομάδες, χρησιμοποιώντας πλήθος drones μακρού βεληνεκούς για να πλήξει ρωσικά διυλιστήρια με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της παραγωγής σε ορισμένα εξ αυτών.

“Κατανοούμε τις εκκλήσεις των εταίρων μας, των ΗΠΑ, αλλά την ίδια στιγμή πολεμούμε με τις δυνατότητες, τους πόρους και τις πρακτικές που διαθέτουμε”, είπε η Στεφανίσινα στο Kyiv Security Forum και πρόσθεσε ότι οι ενεργειακές υποδομές είναι νόμιμοι στόχοι σε στρατιωτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Ουάσινγκτον ζήτησε από το Κίεβο να σταματήσει τις επιθέσεις αυτές προειδοποιώντας για τον κίνδυνο αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί κατά 4% μέχρι στιγμής από τις 12 Μαρτίου, όταν η Ουκρανία έπληξε μεγάλο ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου.

Related posts

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Fed – Προβλέπει και άλλη αύξηση φέτος

admin

Δομινικανή Δημοκρατία: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 65 τραυματίες από έκρηξη σε επιχείρηση

admin

Ο Μπάιντεν αποφεύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη δίωξη σε βάρος του γιου του

admin

Η Μολδαβία παρέλαβε ραντάρ επιτήρησης από τη γαλλική εταιρεία Thales

admin

ΗΠΑ: Βελτιώθηκε τον Ιούλιο ο μεταποιητικός δείκτης PMI

admin

Ιταλία: Τέσσερα τρακτέρ έφτασαν στην Ρώμη, το βράδυ πορεία στον περιφερειακό δρόμο έξω από την ιταλική πρωτεύουσα

admin

Η Maersk θα καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας

admin

Στην επιμνημόσυνη δέηση για τα 202 χρόνια από το θάνατο του ήρωα αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων Εμμ. Παπά αύριο ο Ν. Δένδιας

admin

Διαδηλώσεις Ρώσων αντιφρονούντων σε Πολωνία, Γερμανία και Λιθουανία για τον Ναβάλνι

admin