Image default
PIRAEUS BANK

Χρηματιστήριο: Τρίτη ημέρα πιέσεων στην Τρ. Πειραιώς – Πέφτει κάτω των 4 ευρώ

Στα όρια των 4 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Πειραιώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία υποχωρεί για τρίτη διαδοχική ημέρα, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του placement για το 27% των μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Όπως και στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις (7 και 8 Μαρτίου), η καθοδική κίνηση συνοδεύεται από πολύ υψηλούς συναλλακτικούς τζίρους. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα στις 3.00 το μεσημέρι είχαν ήδη αλλάξει «χέρια» μετοχές, συνολικής αξίας 36 εκατ. ευρώ.

Αυτήν την στιγμή, ο τίτλος της τράπεζας περιορίζεται κατά 1,4% και αναδιπλώνεται στα 3,992 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερα σε σχέση με την τιμή του placement, η οποία είχε οριστικοποιηθεί στα 4 ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, μάλιστα, έφθασε έως τα 3,95 ευρώ.

Στις 4 Μαρτίου, όταν και ξεκίνησε η διαδικασία της αποεπένδυσης, η μετοχή της τράπεζας βρισκόταν στα 4,21 ευρώ. Στις 6 Μαρτίου, ημέρα ολοκλήρωσης του placement, ανερχόταν στα 4,16 ευρώ, έχοντας δηλαδή μικρό premium σε σχέση με τα 4,00 ευρώ.

Στις 7 και στις 8 Μαρτίου ακολούθησαν δύο διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, με απώλειες 1,5% και 1,2%, αντίστοιχα, κάτι το οποίο δικαιολογήθηκε από τη βιασύνη ορισμένων traders να αποκομίσουν γρήγορα κέρδη.

Στα όρια των 5 δισ. ευρώ

Σε κάθε περίπτωση, η τριήμερη πτωτική κίνηση έχει οδηγήσει την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας στα όρια των 5 δισ. ευρώ, «ψαλιδίζοντας» ελαφρώς τα φετινά κέρδη, τα οποία εξακολουθούν να υπερβαίνουν το 25%.

Σήμερα, στο μεταξύ, θα περιέλθουν στα χέρια των Ελλήνων επενδυτών οι μετοχές από την πρόσφατη δημόσια προσφορά, οι οποίες αντιστοιχούν στο 20% της συνολικής δημόσιας προσφοράς. Για τους ξένους, η σχετική μεταβίβαση έλαβε χώρα στις 7 Μαρτίου, όταν και διακινήθηκαν πακέτα αξίας 1,08 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στις 18 Μαρτίου θα εκκινήσει η νέα, υψηλότερη στάθμιση της μετοχής στους δείκτες του FTSE Russell, ενώ από αύριο 12 Μαρτίου θα εφαρμοστεί ο αυξημένος συντελεστής βαρύτητας στον δείκτη ATHEX ESG.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Πειραιώς: Πότε ανοίγει το βιβλίο για το Tier II

admin

Χρηματοδότηση επενδύσεων για εξοικονόμηση αρδευτικού νερού από την Τράπεζα Πειραιώς

admin

Συμφωνία Πειραιώς με την Στειακάκης Κωνσταντίνος για Συμβολαιακή Κτηνοτροφία

admin

Πειραιώς: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών-Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

ad

CEO Intrum: «Είμαστε εδώ για να μείνουμε»

admin

Στις 28/6 η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Deal για συμβολαιακή κτηνοτροφία με την «Ζ. Μπόρας και Σία Ο.Ε»

admin

«Θα μιλήσουν άλλοι» – Αξιοποιώντας τις προφορικές μαρτυρίες στο θέατρο

ad

Στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας η Τρ. Πειραιώς

admin