Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οριστική αθώωση για τους δυο Ελληνες της Globo Plc

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή Financial Conduct Authority (FCA) απέσυρε τα εντάλματα σύλληψης για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και οικονομικό διευθυντή της Globo plc, Κωνσταντίνο Παπαδημητρακόπουλο και Δημήτρη Γρυπάρη, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2019, η FCA εξέδωσε εγχώρια και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης τόσο για τον κ. Παπαδημητρακόπουλο όσο και για τον κ. Γρυπάρη και προσπάθησε να τους εκδώσει από την Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες για απάτη και παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με την αξία των μετοχών της Globo πριν την κατάρρευσή της τον Νοέμβριο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία λογισμικού είχε τεθεί στο στόχαστρο του αμερικανικού hedge fund QCM -γνωστού από την αποκάλυψη του σκανδάλου της Folli Follie- με κατηγορίες για παραπλανητικές αναφορές και μεγέθη. 

Το ελληνικό Εφετείο είχε απορρίψει τα αιτήματα έκδοσης του Ηνωμένου Βασιλείου για τους κ. Παπαδημητρακόπουλο και Γρυπάρη. Αφού αρνήθηκαν την έκδοση, οι ελληνικές αρχές κίνησαν τις δικές τους ποινικές διαδικασίες, οι οποίες ήταν ουσιαστικά παρόμοιες με τα αδικήματα που διώκονταν από την FCA.

Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος και ο κ. Γρυπάρης αθωώθηκαν σε αυτές τις διαδικασίες, αντίστοιχα, τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2021. Η FCA μόλις πρόσφατα μπόρεσε να επιβεβαιώσει λεπτομέρειες για τις αθωώσεις τους στην Ελλάδα.

Τον Ιανουάριο του 2024, μετά την τελευταία ανασκόπηση της δίωξης από την FCA, έχοντας εξετάσει όλους τους σχετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των διαθέσιμων αποδεικτικών στοιχείων και των αθωωτικών αποφάσεων για τους κ.κ. Παπαδημητρακόπουλο και Γρυπάρη, η FCA αποφάσισε ότι δεν είναι πλέον προς το βρετανικό δημόσιο συμφέρον να συνεχιστεί η δίωξη. Η απόσυρση των διεθνών ενταλμάτων από τη βρετανική αρχή τερματίζει οριστικά τη δίωξη των δυο Ελλήνων.  

Related posts

Λύση τιμολόγησης της SoftOne επέλεξαν οι εκδόσεις Διόπτρα

admin

ΙΝΣΕΤΕ: Στρατηγικός οδικός χάρτης για ψηφιακό τουρισμό

admin

Hellenic Cables: Σύμβαση €450 εκατ. για προμήθεια και εγκατάσταση καλωδίων σε αιολικό πάρκο

admin

Πώς απαντά η Ομηρος ΑΕΒΕ για τη νοθεία της φέτας στη Γερμανία

admin

Προσφορές σε κινητά και tablet ως 21/5 από Cosmote-Γερμανό

admin

Rodseth: Επενδύσεις άνω των 4 δισ. ευρώ από την Janssen Ελλάδος

admin

Κορυφαία διάκριση για την instacar στα Startupper Awards 2023

admin

Profile: Πώληση της μονάδας ticketing και τελωνειακών εργασιών έναντι €2,25 εκατ.

admin

Softone: Εξετάζει την ετοιμότητα των εταιρειών απέναντι στην ψηφιακή μετάβαση

admin