Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Viral στο TikTok βίντεο που προωθούν το “γράμμα του Μπιν Λάντεν για την 11η Σεπτεμβρίου” – Η πλατφόρμα τα αφαιρεί μαζικά

Το TikTok καταργεί βίντεο από την πλατφόρμα του που προωθούν την επιστολή του Οσάμα Μπιν Λάντεν που δικαιολογεί τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου κατά των ΗΠΑ, λέγοντας ότι το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες “παραβιάζει σαφώς” τους κανόνες του κατά της “υποστήριξης κάθε μορφής τρομοκρατίας”.

“Καταργούμε προληπτικά και επιθετικά αυτό το περιεχόμενο και διερευνούμε πώς μπήκε στην πλατφόρμα μας”, δήλωσε ο TikTok σε μια ανάρτηση στο X.

Το TikTok, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει έλεγχο από το Κογκρέσο των ΗΠΑ για πιθανούς δεσμούς με την κινεζική κυβέρνηση, είπε ότι τα βίντεο που αναφέρουν τα λόγια του ιδρυτή της Αλ Κάιντα δεν ήταν μοναδικά σε αυτό και είχαν επίσης εμφανιστεί σε άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αμερικανός βουλευτής Josh Gottheimer τόνισε ότι τα βίντεο δείχνουν ότι το TikTok “διασπείρει προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας για να επηρεάσει τους Αμερικανούς”, προσθέτοντας ότι η πλατφόρμα πρέπει είτε να απαγορευτεί είτε να πωληθεί σε αμερικανική εταιρεία.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακάλυψαν εκ νέου το “Γράμμα στην Αμερική” του Μπιν Λάντεν – μεταφράστηκε και δημοσιεύτηκε από τον Observer το 2002 – εν μέσω έντονων διαδικτυακών συζητήσεων σχετικά με τον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς.

Η βρετανική εφημερίδα την Τετάρτη αφαίρεσε το πλήρες κείμενο της επιστολής, λέγοντας ότι η απομαγνητοφώνηση είχε κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “χωρίς το πλήρες πλαίσιο” και ότι τώρα κατευθύνει τους αναγνώστες αντ’ αυτού “στο άρθρο που έδινε τότε το πλαίσιο της εποχής”.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 κόστισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Related posts

Οι μουσουλμανικές χώρες ζητούν από το ΔΟΔ να ερευνήσει “πιθανά εγκλήματα πολέμου” στη Γάζα

admin

Γάζα: Η Νικαράγουα επιδιώκει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης να σταματήσει τις εξαγωγές γερμανικών όπλων στο Ισραήλ

admin

Οι Χούθι της Υεμένης ευθύνονται για τους πυραύλους που έπεσαν στην Αίγυπτο, υποστηρίζει το ισραηλινό ΥΠΕΞ

admin

Μεξικανός πρόεδρος: “Αυτογκόλ” η εκλογή του Μιλέι ως νέου προέδρου της Αργεντινής

admin

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη βορειοδυτική Τουρκία

admin

Η Μοσάντ ανακοίνωσε ότι η Χαμάς απέρριψε την πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

admin

Nike: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα έσοδα γ΄ τριμήνου χρήσης

admin

Πολωνία: Τα κόμματα της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης υπέγραψαν σύμφωνο συγκρότησης κυβερνητικού συνασπισμού

admin

Τζ. Μπέζος: Πούλησε μετοχές της Amazon αξίας 2 δισ. δολαρίων

admin