Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μοσάντ ανακοίνωσε ότι η Χαμάς απέρριψε την πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Η Μοσάντ, η υπηρεσία κατασκοπείας του Ισραήλ, έκανε γνωστό σήμερα ότι η Χαμάς απέρριψε την πιο πρόσφατη πρόταση για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός που είχαν βάλει στο τραπέζι πριν από μια εβδομάδα οι μεσολαβητές στις έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που έλαβαν χώρα στο Κάιρο. 

Η απόρριψη της πρότασης που επιδόθηκε από τις τρεις χώρες που μεσολαβούν —Κατάρ, Αίγυπτος, ΗΠΑ — δείχνει πως ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Γιαχία Σινουάρ, “δεν θέλει ανθρωπιστική συμφωνία, ούτε να επιστρέψουν οι όμηροι”, αναφέρει η ανακοίνωση της Μοσάντ που δόθηκε στη δημοσιότητα (και) μέσω X από τις υπηρεσίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Γιαχία Σινουάρ “συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τις εντάσεις με το Ιράν” και θέλει να εξασφαλίσει “κλιμάκωση στην περιοχή”, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, που δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη εναντίον του Ισραήλ με πάνω από 300 drones και πυραύλους, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί μεγάλες ζημιές μέχρι τώρα.

Το Ισραήλ “θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την επίτευξη των στόχων του πολέμου εναντίον της Χαμάς και θα αναποδογυρίσει και την τελευταία πέτρα για να επιστρέψουν οι όμηροι από τη Γάζα”, καταλήγει το κείμενο της Μοσάντ.

Η εξέλιξη αυτή πάντως δεν αποτελεί έκπληξη, είχε μάλιστα προαναγγελθεί εδώ και δύο μέρες από τις ΗΠΑ καθώς ως γνωστό, η Χαμάς για να δεχτεί την εκεχειρία και την απελευθέρωση του συνόλου των ομήρων που κρατά, ζητά από το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Γάζα, να επιτρέψει σε όλους τους αμάχους να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να άρει τον 17ετή αποκλεισμό προκειμένου να επιτραπεί η γρήγορη ανοικοδόμηση του παραλιακού θύλακα, όρους τους οποίους  απορρίπτει η κυβέρνηση του Μπ. Νετανιάχου.

Related posts

Η Σλοβακία παρατείνει τους συνοριακούς ελέγχους με την Ουγγαρία έως τον Νοέμβριο

admin

Πακιστάν: Εννέα στρατιώτες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο βόρειο Ουαζιριστάν

admin

Τουρκία: Συνελήφθησαν 304 άνθρωποι που θεωρούνται ύποπτοι για δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος

admin

Κόσοβο: Ο Κούρτι παρουσίασε σχέδιο για εκτόνωση των εντάσεων με τους Σέρβους

admin

Κιλιτσντάρογλου στη Wall Street Journal: Διαβεβαιώσεις για στροφή προς τη Δύση

admin

Γάζα: Στα $18,5 δισ. οι ζημιές από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις

admin

Νίγηρας: Υπό κράτηση ο πρόεδρος Μπαζούμ από μέλη της προεδρικής φρουράς – Φόβοι για απόπειρα πραξικοπήματος

admin

Σάντσεθ: Η επίσκεψή μου στο Κίεβο αποδεικνύει την “αναμφίβολη” υποστήριξη της ΕΕ στην ένταξη της Ουκρανίας

admin

Ο “σκοτεινός” ισλαμιστής Ιμπραΐμ Καλίν – Η CIA, ο Νταβούτογλου και οι γκιουλενιστές

admin