Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Τι προβλέπει η Goldman Sachs για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Ανοδικά θα κινηθούν οι ευρωπαϊκές μετοχές την επόμενη χρονιά, καθώς αυξάνεται η δύναμη των νοικοκυριών και μειώνεται η απειλή μιας απότομης επιβράδυνσης, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της Goldman Sachs.

Η ταχύτερη από την αναμενόμενη μείωση του πληθωρισμού της ευρωζώνης θα οδηγήσει σε αύξηση των πραγματικών μισθών -μια ώθηση για τους καταναλωτές, ενώ θα είναι λιγότερα επίσης τα εμπόδια για τις μειώσεις των επιτοκίων, έγραψε η ομάδα με επικεφαλής τη Σάρον Μπελ. 

«Αναμένουμε ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές θα συνεχίσουν να αποδίδουν το 2024», δήλωσαν οι αναλυτές στρατηγικής. «Αυτό βασίζεται σε ένα βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον, σε λογική αποτίμηση και σε μια σχεδόν σταθερή προοπτική για τις μακροπρόθεσμες αποδόσεις των ομολόγων».

Οι αναλυτές βλέπουν τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 να προχωρά στο επίπεδο των 480 μονάδων, σε διάστημα 12 μηνών. Πρόκειται για άνοδο 7%, αλλά εξακολουθεί να είναι μακριά από το υψηλό του Ιανουαρίου 2022. Ο δείκτης κατέγραψε κέρδη φέτος καθώς οι επενδυτές αναμένουν το τέλος της σύσφιξης των κεντρικών τραπεζών και οι οικονομίες αποφεύγουν μια σοβαρή ύφεση.

Related posts

ΕΤΕ: «Φαβορί» η Bain για το project Icon

admin

Ποιες τράπεζες χρηματοδοτούν την ελληνική ναυτιλία

admin

O Δημήτριος Μίσκου νέος εκπρόσωπος του ΤΧΣ στο ΔΣ Eurobank

admin

Alpha Bank: Κινήσεις διευκόλυνσης δανειοληπτών για την προστασία α’ κατοικίας

admin

Jefferies: Oι πρώτες σκέψεις για το placement Πειραιώς, σύγκριση με ΕΤΕ

admin

Ζημιές λόγω αναδιάρθρωσης στην Commerzbank

admin

Έξοδο από τη λιανική τραπεζική των ΗΠΑ εξετάζει η HSBC

admin

Μιχαηλίδης: Η Εθνική πέρασε με επιτυχία το stress test της πανδημίας

admin

Μυλωνάς: Θεαματική η μείωση των NPEs της Εθνικής

admin