Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Ενωση Τραπεζών: Διευκρινίσεις για τα κριτήρια ESG των επιχειρήσεων

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε συνέχεια της από 10 Οκτωβρίου 2023 ανακοίνωσής της ως προς τα κοινά διατραπεζικά ερωτηματολόγια για την ανταπόκριση των ελληνικών επιχειρήσεων σε κριτήρια ESG, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

1. Στο πλαίσιο της συναλλακτικής σχέσης τους με τις επιχειρήσεις οι τράπεζες μέλη, που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διατραπεζική πρωτοβουλία (ESGr / Πρωτοβουλία κοινού διατραπεζικού ESG ερωτηματολογίου), ενδέχεται να έχουν ήδη αποστείλει, ατομικά οι ίδιες, δικά τους ερωτηματολόγια, και μάλιστα με χρήση της πλατφόρμας ESGr, στο πλαίσιο δοκιμαστικών εφαρμογών της.

2. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι η συμπλήρωση αυτών των ερωτηματολογίων, δεν υποκαθιστά την ανάγκη συμπλήρωσης του κοινής αποδοχής διατραπεζικού ESG ερωτηματολογίου, το οποίο έχει προκύψει από την ως άνω διατραπεζική πρωτοβουλία, και το οποίο αποστέλλεται με ειδικό σύνδεσμο.

3. Επίσης, για τις ανάγκες συμπλήρωσης του κοινού διατραπεζικού ESG ερωτηματολογίου, παρακαλούνται οι επιχειρήσεις να δημιουργούν τους αποκλειστικούς για τη διατραπεζική πρωτοβουλία κωδικούς, οι οποίοι αφορούν στη διαδικασία συμπλήρωσης αυτού, σημειώνοντας ότι οι αρχικοί κωδικοί που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο δοκιμών έχουν διαγραφεί.

4. Tέλος σας διαβεβαιώνουμε ότι η συμπλήρωση του κοινού διατραπεζικού ESG ερωτηματολογίου θα απαιτείται να γίνεται μια φορά ετησίως και οι απαντήσεις σας θα αποστέλλονται από την πλατφόρμα ESGr σε όλες τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεστε.

Related posts

Εθνική Τράπεζα: Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Επιτροπή Ελέγχου

admin

IBM: Ευρωπαϊκό Κέντρο Εξειδίκευσης για τις τράπεζες

admin

BoE: Προειδοποιεί το Facebook για σκληρή εποπτεία του Libra

admin

Αύξηση QE κατά 500 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η ΕΚΤ

admin

Τράπεζες: Ποιες επιταγές «παγώνουν» για 75 μέρες

admin

Alert από τη Fed: Ο συνδυασμός που μπορεί να χτυπήσει σκληρά τις αγορές

admin

BBG: $230 δισ. στη Γερμανία μεταφέρει η JPMorgan ενόψει Brexit

admin

Τουρκία: Εκτίναξε τις μετοχές των τραπεζών η Moody’s

admin

Στη μέγγενη οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών

admin