Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψυχραιμία» συνιστά η ομάδα της Αχτσιόγλου

Σήμερα στις 4:30 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη – για πρώτη φορά. Το εν λόγω όργανο είχε λάβει θεσμικά χαρακτηριστικά επί Τσίπρα και θεωρείται πιο προεδρικά «ελεγχόμενο» από την ΠΓ του κόμματος (που εξάλλου η τελευταία ήταν εξόχως θυελλώδης) ενώ εδώ συμμετέχουν πέραν του προέδρου, η γραμματέας της ΚΕ Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής Γιώργος Βασιλειάδης, ο επικεφαλής της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος, η γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, η Εφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Οι γνώστες του παρασκηνίου θεωρούν πως η σύγκληση του εν λόγω οργάνου είναι μια μορφή «αποσυμπίεσης» από μεριάς ηγεσίας αλλά και «ντρίμπλα» ή και ρελάνς στην πίεση που ασκείται από συγκεκριμένα στελέχη για άμεση σύγκληση της ΠΓ – χθες υπέγραψαν έκκληση για συνεδρίαση εκ νέου 9 στελέχη της Ομπρέλας που είναι μέλη της ΠΓ.

Πολύωρη διαδικτυακή σύσκεψη

Ποιοι θέλουν το τελευταίο; Εδώ προσθέστε όλη την ομάδα των 6 συν 6 που έκανε χθες ιντερνετικό πανελλαδικό κάλεσμα. Το εν λόγω ρεύμα, συσκέφθηκε χθες για ώρες, είναι ενδεικτικό πως ο κατάλογος των ομιλητών ξεπερνούσε τους 60. Την εισήγηση έκανε η Εφη Αχτσιόγλου (στην τάση συναντά κανείς επίσης τους Χαρίτση, Ηλιόπουλο, Κολτσίδα κ.ά.) και οι παριστάμενοι λένε πως κινήθηκε ενωτικά, ενώ και ο Χαρίτσης έκανε λόγω για την ανάγκη εξωστρέφειας. Παρά τους δραματικούς τόνους για την κατάσταση του κόμματος, που ήλθε από μέρος στελεχών, δεν υπήρχε το σενάριο χθες ούτε για καταληκτικές αποφάσεις αλλά και ούτε για αποχώρηση των εν λόγω στελεχών απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον λόγο πήρε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που είναι στο ρεύμα και παρότι στην πρόσφατη ΠΓ είχε ψηφίσει κατά μαζί με την Ομπρέλα για την πρόταση Κασσελάκη για συνέδριο τον Φεβρουάριο. Χθες ο Τζανακόπουλος στο άτυπο μάζεμα των 6 συν 6 συνέστησε να μείνουν «πολιτικοί», με ψυχραιμία και εξωστρέφεια και όσο γίνεται και σε συνεννόηση με όλους. Ο Νάσος Ηλιόπουλος εξέφρασε μια ακόμη πιο ήπια γραμμή της λογικής του βήματος – βήματος και της συνεχούς αξιολόγησης της κατάστασης, όπως αναφέρουν οι πηγές.

Related posts

Ευρεία σύσκεψη στην Κατεχάκη για τη βία στα γήπεδα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση από ΝΔ – Θα απολογηθεί για τα έργα που δεν έγιναν στη Θεσσαλία;

admin

Σαμαράς: «Η απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη βυθίζει σε απέραντη θλίψη τους πάντες»

admin

«Αριστερή με Αmerican Dream» – Τρολάρουν την Κωνσταντοπούλου που πήγε σε εκδήλωση της Lamborghini

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Η στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ

admin

Χαρίτσης για ομόφυλα ζευγάρια: Η Νέα Αριστερά θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο

admin

Νίκος Βούτσης: Το αφήγημα ήταν ότι ψηφίζοντας για τον Αλέξη ψήφισαν τον Κασσελάκη

admin

Αλλαγές στους όρους παραχώρησης και χρήσης του αιγιαλού

admin