Image default
PIRAEUS BANK

Χρηματιστήριο: Νέο ράλι στην Πειραιώς, «βλέπει» τα υψηλά 3ετίας

Κοντά στα υψηλά της τελευταίας 3ετίας αναρριχάται η μετοχή της Πειραιώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία μετρά αντίστροφα για την έναρξη της αποεπένδυσης του ελληνικού δημοσίου.

Συγκεκριμένα, ο τίτλος της τράπεζας ενισχύεται δυναμικά κατά τουλάχιστον 4% στη συνεδρίαση της Δευτέρας, σκαρφαλώνοντας άνω των 3,5 ευρώ για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2023. Τότε είχε βρεθεί στα 3,57 ευρώ και τα υψηλότερα επίπεδα από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση του 2021.

Μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι, οι επενδυτές είχαν διακινήσει 1,6 εκατ. τεμάχια, συνολικής αξίας 5,8 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο μέγεθος αντιστοιχεί στο 60% του μέσου ημερήσιου τζίρου.

Από τις αρχές του 2024, η μετοχή της Πειραιώς «μετρά» σωρευτική άνοδο άνω του 6%, με την κεφαλαιοποίηση να φθάνει στα 4,3 δισ. ευρώ.

Το βλέμμα στην αποεπένδυση

Φυσικά, το αγοραστικό momentum εδράζεται σε μεγάλο βαθμό στην επικείμενη αποεπένδυση του ΤΧΣ, με το ελληνικό δημόσιο να διαθέτει ποσοστό έως και 27%, μηδενίζοντας τη συμμετοχή του στην τράπεζα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το τελικό ποσοστό πώλησης, χωρίς να αποκλείεται μια διάθεση είτε εφάπαξ, είτε τμηματικά σε δύο δόσεις.

Πάντως, το σημαντικό είναι ότι η διοίκηση του κ. Μεγάλου έχει ήδη ξεκινήσει το «φλερτ» με ξένους επενδυτές, προκειμένου οι τελευταίοι να εμπιστευτούν και να επενδύσουν στην επόμενη ημέρα της τράπεζας.

Μέση τιμή – στόχος 4,37 ευρώ

Το θετικό κλίμα για τη μετοχή αντικατοπτρίζεται και στις υψηλές τιμές – στόχους, με την πλειοψηφία των αναλυτών να θέτει τον πήχη σε επίπεδα άνω των 4,00 ευρώ σε βάθος 12μήνου.

Αυτήν την στιγμή, 11 αναλυτές δίνουν σύσταση «buy», ενώ μόλις ένας προτείνει σύσταση «hold», με τη μέση τιμή – στόχο να καθορίζεται στα 4,37 ευρώ, δηλαδή σε επίπεδα υψηλότερα κατά 24% σε σχέση με τα τρέχοντα.

Η ανθεκτικότητα των εσόδων από τόκους και κυρίως, η επιστροφή στην πολιτική των μερισμάτων, αποτελούν δύο επιπλέον παράγοντες, οι οποίες λειτουργούν υποστηρικτικά προς το θετικό story της τράπεζας.

Μην ξεχνάμε ότι με καθαρή κερδοφορία 577 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2023, ο δείκτης P/E της Πειραιώς παραμένει άκρως ελκυστικός (5,8x), με τη μετοχή να διαπραγματεύεται με σημαντικό discount.

Related posts

Kαταγγελία της Seajets διερευνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού  

ad

Νέα θυγατρική από την Τράπεζα Πειραιώς

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Ελέγχου

admin

Πειραιώς: Carve out σε θυγατρική οι υπηρεσίες διαχείρισης δεδομένων

admin

Τι λενε Citigroup και Deutsche Bank για την Πειραιώς

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Στόχος να χορηγεί 1 στα 3 δάνεια της αγοράς

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Άνοδος 300% στα κέρδη το β’ τρίμηνο

ad

Συναγερμός στις τράπεζες: Τοξική απειλή η αρνητική πιστωτική τάση

ad

Τράπεζα Πειραιώς: Μένουν στη «Συμμετοχών» CoCos και Tier II

admin