Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο: Απομακρύνεται από την αναμέτρηση με τις 1.200 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Με απώλειες άνοιξε το

Χρηματιστήριο Αθηνών

, με τον Γενικό Δείκτη στις 1.171,50 μονάδες και τζίρο στα 6,46 εκατ. ευρώ.

Στις σημαντικές εξελίξεις της ημέρας που περιμένουν οι επενδυτές (και φυσικά η κυβέρνηση) βρίσκεται η αναβάθμιση της Ελλάδος σε επενδυτική βαθμίδα από τον αμερικανικό οίκο Standard and Poor’s, με πολλούς να εκτιμούν ότι με αυτήν μπορεί να ανοίξει μια «ομπρέλα προστασίας» έναντι απρόβλεπτων μελλοντικών καταστάσεων.

Στις 11 ώρα Ελλάδος, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.171,38 μονάδες, με πτώση 0,61% έναντι των 1.178,59 μονάδων που έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση, και με τον τζίρο στα 9,15 εκατ. ευρώ.

O τραπεζικός δείκτης διορθώνει στις 930 μονάδες με πτώση 0,55% και ο υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE25 στις 2.857 με πτώση -0,97%.

Σε κάθε περίπτωση, η αναβάθμιση είναι προεξοφλημένη στα ομόλογα, ενώ είχε προηγηθεί και η αναβάθμιση από την καναδική DBRS και έχει γίνει ήδη ανατιμολόγηση του χρέους που δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά μετά το αποψινό βράδυ.

Στη συνεχιζόμενη πτώση που σημειώνεται και στις διεθνείς αγορές, συντείνουν φυσικά τα μαύρα σύννεφα από την ένταση στη Μέση Ανατολή, η οποία δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης και ενώ κυριαρχεί και ο φόβος για μια διευρυμένη σύρραξη στην περιοχή, την ώρα που άνοιξαν τα φράγματα στη Ράφα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας.

Οι ευρωαγορές σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, και κινούνται σε χαμηλά επτά μηνών, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα σχόλια του Τζερόμ Πάουελ της αμερικανικής Fed και ενώ υποχωρεί το επενδυτικό κλίμα παγκοσμίως. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι επενδυτές επίσης στις αγορές ομολόγων και πετρελαίου.

Η εικόνα των μετοχών

Στο γενικότερα αρνητικό κλίμα, τα ηνία από την αρχή της συνεδρίασης έχουν περάσει στα χέρια των πωλητών.

Στηρίξεις στην αγορά επιχειρεί να δώσει ο δεικτοβαρής τίτλος της ΟΠΑΠ με άνοδο 0,2% και υψηλό τζίρο στα 3,4 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της Μυτιληναίος αντιθέτως, σημειώνει απώλειες 1%, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα κέρδη τους.

Με πτώση 1,09% η ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, Quest και Ελλάκτωρ χάνουν από 1,7%, η Aegean χάνει 1,6%, η Βιοχάλκο 1,2%, η Motor Oil και τα ΕΛΠΕ από 1,1%, ενώ με μικρότερες απώλειες κάτω του 1% κινούνται οι Autohellas, Λάμδα, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Cenergy, OTE και Coca Cola.

Στις τράπεζες η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 2%, η Alpha μεάνοδο 0,16%%, και η Eurobank 0,5%, ενώ η Εθνική επιχειρεί να κινηθεί σε θετικό έδαφος με κέρδη 1,85%.

Ειδήσεις σήμερα:Διέρρηξαν το σπίτι του Καλλιάνου – Ανέβασε βίντεο 15 λεπτών δείχνοντας τα χαρακτηριστικά του δράστηΧώρισε η Μελόνι μετά από 10 χρόνια – Το βίντεο που έκαψε τον σύντροφό τηςΟ Μίλτος Τεντόγλου αποκαλύπτεται – Οι υποσχέσεις που συνήθισε, τα μπέργκερ, το μπουζούκι και το «έτυχε να είμαι καλός»

Related posts

Ταμείο Εγγυοδοσίας DeLFI – Σκρέκας: Στηρίζουμε στην πράξη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

admin

ΟΠΕΚΑ: Παράταση για το επίδομα στέγασης και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε πληγέντες από τον «Ιανό»

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα!

admin

Credit Suisse: Αναστροφή του κλίματος και κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος: Πότε ξεκινά για τη χειμερινή περίοδο – Ποιους αφορά

admin

«Κουρέματα» ενοικίων: Από 15 Μαρτίου και σε…δόσεις οι αποζημιώσεις Ιανουαρίου

admin

Σταϊκούρας: «Η Ελλάδα αποπλήρωσε το ΔΝΤ – Στέλνουμε ένα θετικό μήνυμα στις αγορές»

admin

Συντάξεις Μαρτίου: Καταβάλλονται από την Τρίτη – Όλες οι ημερομηνίες

admin

Σε υψηλό 40 ετών ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Στο 8,6% «σκαρφάλωσε» τον Μάιο

admin