Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Αναμένεται διατήρηση του θετικού momentum

Χρηματιστήριο: Αναμένεται διατήρηση του θετικού momentum

Άνοδο κατά 1,21% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης της αγοράς την Πέμπτη (29/2), κλείνοντας στις 1424,77 μονάδες (στο 4,19% ο Γ.Δ. & στο 5,54% οι τράπεζες τον Φεβρουάριο). Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 192,9 εκ. ευρώ (τα 100 εκ. ευρώ στο rebalancing).

Όπως σημειώνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, οι αγοραστές ανέλαβαν από νωρίς την υπεροπλία και πέτυχαν να διαμορφώσουν αδιάλειπτα ανοδική κίνηση στον Γ.Δ. Μάλιστα, ο τζίρος των €100 εκ. που διενεργήθηκε στις δημοπρασίες επέτρεψε να γίνει το κλείσιμο στο υψηλό ημέρας, που είναι και υψηλό έτους, αλλά και των τελευταίων 13 ετών, με οδηγό τις τράπεζες, αλλά και άλλους δεικτοβαρείς τίτλους (ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Cenergy), ενόψει των ανακοινώσεων για το placement της Πειραιώς. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 3,392%. 

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 1,88%) κατέγραψε κέρδη, με την Πειραιώς ( 5,22%) να υπεραποδίδει. Κέρδη, ακόμη, κατέγραψε ο ΟΤΕ ( 3,25%), η Cenergy ( 2,86%), η Helleniq Energy ( 3,83%), η ΕΛΧΑ ( 4,63%), η ΔΕΗ ( 1,77%), η ΜΟΗ ( 0,76%) αλλά και η ΕΧΑΕ ( 1,10%), από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε ο Ελλάκτωρ (-1,29%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,28%) και από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ο ΟΛΠ (-3,18%). Απολογιστικά, 72 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 33 εκείνων που υποχώρησαν. 

Η επαναφορά του Γ.Δ. σε ανοδική κατεύθυνση στέφθηκε από επιτυχία, με το rebalancing να συνεισφέρει στον αυξημένο τζίρο και να τον οδηγεί στα υψηλά έτους. Η ολοκλήρωση της απεξάρτησης της Πειραιώς από τη μετοχική σύνδεσή της με το κράτος, δικαιολογεί τη συντήρηση του θετικού momentum στο Χ.Α. στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος.

#χρηματιστήριο #ΧΑ #Γενικός_Δείκτης #ΚΥΚΛΟΣ_ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ #CYCLOS_ANALYSIS

Related posts

ElvalHalcor: Οργανική κερδοφορία και μείωση του καθαρού δανεισμού το α’τρίμηνο

admin

ΤτΕ: ΓΣ στις 7/4 για το μέρισμα €0,6720 ανά μετοχή

admin

Δάιος Πλαστικά: Μηδένισε τη συμμετοχή της η Vrebaria

admin

Χρηματιστήριο: Καταλύτης για την υπέρβαση των 1.240 μονάδων η Εθνική

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ

admin

Eurobank Equities για Quest: Η πληροφορική τροφοδοτεί την ανάπτυξη

admin

Βιοκαρπέτ: «Πράσινο φως» στην παροχή εγγύησης για την Exalco

admin

Mytilineos: 4% – 4,5% το εύρος απόδοσης για το ομόλογο

admin

Trastor: Στις 5/5 η Γενική Συνέλευση- Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

admin