Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εισαγόμενες ρευστοποιήσεις, «κοκκίνισε» ξανά το ταμπλό

Κρίσιμα σημεία στήριξης δοκιμάζονται σήμερα (5/4) στο

Χρηματιστήριο Αθηνών

, το οποίο επηρεάζεται εμφανώς από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό. Μία νέα καθυστέρηση στην έναρξη του κύκλου μειώσεων των επιτοκίων φοβίζει τους επενδυτές, όπως επίσης η έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.


Η χθεσινή ασθενική αντίδραση του Χ.Α. -με τον

Γενικό Δείκτη

μακριά από τα υψηλά ημέρας- αποδεικνύει τον παροδικό της χαρακτήρα, με τους πωλητές να παίρνουν ξανά τα ηνία με το «καλημέρα».





Ειδικότερα, στο ξεκίνημα των συναλλαγών της Παρασκευής, ο ΓΔ καταγράφει «βουτιά» 1,15% στις 1.370,39 μονάδες, έχοντας απωλέσει ήδη 15 μονάδες σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο. Το υψηλό ημέρας εντοπίζεται στις 1.378,51 μονάδες και το χαμηλό ημέρας στις 1.369,71 μονάδες. Η σημερινή διόρθωση αφορά όλους τους κλαδικούς δείκτες, οι οποίοι υποχωρούν περισσότερο από 1%, με το ταμπλό να «κοκκινίζει» στο σύνολό του.





Πλέον, οδεύουμε προς τη δεύτερη συναπτή εβδομάδα απωλειών, με το sell off της Τρίτης (2/4) να παίζει καταλυτικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη. Αν και πρόκειται για έναν παραδοσιακά καλό μήνα για την εγχώρια αγορά, ο φετινός Απρίλιος ξεκίνησε με το «αριστερό», με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους.


Με την απουσία θετικών καταλυτών, η διάρκεια της διόρθωσης θα εξαρτηθεί κυρίως από το κλίμα στις διεθνείς αγορές, οι οποίες παρουσιάζουν αρκετά «ups and downs» τις τελευταίες ημέρες. Βέβαια, οι περισσότεροι μεγάλοι δείκτες στο εξωτερικό παραμένουν κοντά στα ιστορικά υψηλά τους, εν αντιθέσει με την Αθήνα, η οποία ναι μεν «χτύπησε» πρόσφατα τα υψηλότερα επίπεδα από το 2011, ωστόσο υπάρχουν ακόμη περιθώρια περαιτέρω ανόδου, διότι αρκετές μετοχές διαπραγματεύονται με σημαντικό discount.






Διαβάστε περισσότερα στο --.gr





Ειδήσεις σήμερα:





Άγιοι Ανάργυροι: Επικαλείται χρόνια ψυχικά νοσήματα και νοσηλείες ο δολοφόνος της Κυριακής – Τι αναφέρει στο υπόμνημά του





Κίνδυνος ανάφλεξης: Με το όπλο παρά πόδα το Ισραήλ για ενδεχόμενη επίθεση από το Ιράν – «Αν το κάνουν, θα τους πληγώσουμε»





Ο επικός διάλογος ηλικιωμένης με τον Κασσελάκη στην Κρήτη: «Καμία καθυστέρηση στα νοσοκομεία» – Απόλαυση, σχολιάζει ο Άδωνις

Related posts

Ανείσπρακτα ενοίκια: Πώς θα απαλλαγείτε από τον φόρο εισοδήματος

admin

Τεκμήρια διαβίωσης: Έρχεται οριζόντια μείωση 30% – Πού έχουν εντοπιστεί οι μεγαλύτερες αδικίες

admin

Οι τιμές της αμόλυβδης ανά περιοχή

admin

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Σε 16 λεπτά «εξανεμίστηκαν» τα κονδύλια για τη Δυτική Ελλάδα

admin

Αριθμός ρεκόρ στις ενάρξεις επιχειρηματικής δραστηριότητας το πρώτο 6μηνο – Πάνω από 32.500

admin

Φοροδιαφυγή σε γνωστή πίστα: Μέσα στην πανδημία απέκρυψε έσοδα 3 εκατ. ευρώ

admin

Θα «βουλιάξουν» οι χειμερινοί προορισμοί τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (πίνακας)

admin

Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου: Έπεσαν οι υπογραφές για τον Β’ γύρο χρηματοδότησης ύψους €255 εκατ.

admin

Ενεργειακός Διαμεσολαβητής: Πώς θα λειτουργεί και τι πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές

admin