Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά άνοιξε η αγορά, ράλι για τη μετοχή της Alpha Bank

Νέα προσπάθεια θετικής αντίδρασης καταβάλλει την Τρίτη το

Χρηματιστήριο Αθηνών

, με τους επενδυτές να αποτιμούν το mega deal μεταξύ UniCredit και Alpha Bank, ενόσω η μετοχή της τελευταίας επιστρέφει στο ταμπλό, μετά την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης.

Την ίδια στιγμή, το δεύτερο investment grade της ελληνικής οικονομίας (αναβάθμιση από Standard & Poor’s) έρχεται να παράσχει επιπλέον στηρίγματα, κάτι που περιορίζει το εύρος των εισαγόμενων πιέσεων από τις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται από έντονη μεταβλητότητα, λόγω των προκλήσεων στη Μέση Ανατολή.

Στο ταμπλό, τώρα, η μετοχή της Alpha Bank είναι η βασική «πρωταγωνίστρια», καθώς κάνει ράλι άνω του 6%, έχοντας διακινήσει στο πρώτο ημίωρο σχεδόν 2 εκατ. τεμάχια. Αυτή η εξέλιξη, φυσικά, σχετίζεται άρρηκτα με τις πληροφορίες για το προσφερόμενο τίμημα της UniCredit σχετικά με το πακέτο μετοχών του ΤΧΣ (9% επί του μετοχικού κεφαλαίου).

Κέρδη άνω του 1% εμφανίζουν, επίσης, οι μετοχές των Mytilineos, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ το deal στην Alpha Bank βελτιώνει την ψυχολογία και στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, οι οποίες ενισχύονται κατά τουλάχιστον 1%.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο κατά 0,46% και διαμορφώνεται στις 1.178,91 μονάδες, κερδίζοντας πέντε μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας (1.173,70 μονάδες), Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε εννέα μονάδες (από 1.178,91 έως 1.187,63 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 10 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ματούλα: Μια ζωή στα άκρα και η dolce vita που είχε πικρό τέλοςΟ Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες, λέει ο ΦίληςΞανά στα δικαστήρια η εγκυμονούσα Γιούλικα Σκαφιδά με τις δικηγόρους της

Related posts

Πετρέλαιο, φυσικό αέριο: Οι πρόωρες Αλκυονίδες στην Ευρώπη και ο Covid στην Κίνα φέρνουν τιμές… 2021

admin

Regional Growth Conference 2022 – Στέλιος Πέτσας: «Στόχευσή μας η ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη τη χώρα»

admin

Η Ιαπωνία δεν είναι πλέον η 3η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο – Ποια χώρα πήρε τη θέση της

admin

Η πτώση της ναυλαγοράς προκαλεί ανησυχία στους εφοπλιστές με φορτηγά πλοία

admin

Ευρωπαϊκά βραβεία που διαφημίζουν την Ελλάδα διεθνώς για τη STIRIXIS Group

admin

Πληρωμές: Πότε θα δοθούν οι κύριες – επικουρικές συντάξεις και τα επιδόματα

admin

«Λευκός καπνός» στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ για τη νέα ΚΑΠ

admin

Δημόσιο: «Πληγή» για την ρευστότητα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές 2 δισ. ευρώ προς τους ιδιώτες

admin

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται 16 επιδόματα σε 1,6 εκατ. δικαιούχους

admin