Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Πρόσκληση και σε άλλους αμερικανούς επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα

Πρόσκληση και σε άλλους

επενδυτές

από τις ΗΠΑ να έλθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών

Κωστής Χατζηδάκης

στην κεντρική ομιλία του τη Δευτέρα στο 25ο Invest in Greece forum που διοργάνωσε η

Capital Link

στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός ανέπτυξε τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, την εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών και των άμεσων ξένων επενδύσεων και τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σύγκριση με την υπόλοιπη ευρωζώνη, ρυθμό επέκτασης που προβλέπεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Οπως τόνισε στην ομιλία του στο επενδυτικό forum, «Στην Ελλάδα σήμερα βλέπουμε μια επανάσταση της κοινής λογικής. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία. Από τη μία ένα σωστό μείγμα οικονομικής πολιτικής που φέρνει αποτελέσματα. Από την άλλη, πολιτική σταθερότητα και μια ξεκάθαρη εντολή να αλλάξουμε τη χώρα. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε σε αυτήν την ιστορική αποστολή».

Στην ομιλία του υπουργού παρευρέθηκαν ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και νυν υφυπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση Biden κ. Goeffrey Pyatt, και o δισεκατομυριούχος μεγαλοεπενδυτής John Paulson.

Ο κ. Χατζηδάκης είχε επίσης σειρά επαφών με ανώτατα στελέχη επενδυτικών τραπεζών και επενδυτικών funds.

Ο υπουργός συζήτησε για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για θέματα ενέργειας με τον κ. Pyatt. Συναντήθηκε επίσης με στελέχη των επενδυτικών οίκων Nomura, Morgan Stanley, Lazard Asset Management, Point 72 Asset Management, Goldman Sachs, Stifel, Breakout Capital Partners, Consilience Capital, Αmbrosia Capital και Barclays.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν οι υπουργοί Χρήστος Σταικούρας και Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Δημήτρης Τσάκωνας.

Στα πλαίσια του συνεδρίου ο κ. Χατζηδάκης παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο του CNN Richard Quest, τονίζοντας τις θετικές προοπτικές της οικονομίας και τη δυναμική ανάκαμψη του τουρισμού που καθιστούν την Ελλάδα τη θετική έκπληξη της Ευρώπης.

Ειδήσεις σήμεραΑλλάζουν όλα στις μεταβιβάσεις ακινήτων: Σε μία μέρα με ΑΙ από 1η ΙανουαρίουΦωτογραφία: Τα σκυλιά που σκότωσαν τη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη – Τη δάγκωσαν πάνω από 50 φορές«Λουκέτο» στο τουρκικό πρωτάθλημα μετά την γροθιά του προέδρου της Ανκαραγκιουτσού στον διαιτητή του αγώνα με τη Ρίζεσπορ

Related posts

Power Pass: Αιτήσεις τέλος, πότε έρχεται η πληρωμή για το επίδομα ρεύματος

admin

Εξοικονόμηση 67 εκατ. ευρώ από διασταυρώσεις προς όφελος των πραγματικών παραγωγών, σύμφωνα με το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

admin

Στις αγορές με νέο 15ετές ομόλογο βγαίνει η Ελλάδα

admin

Έρευνα NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ – Ένας στους 4 αλλάζει μάρκα ή κατάστημα ανάλογα με τις καλύτερες προσφορές

admin

Διευρύνεται το δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος

admin

Συνταξιοδοτικό: Ποιες μητέρες έχουν «παράθυρο» για σύνταξη 12 χρόνια νωρίτερα

admin

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 4 έως τις 8 Σεπτεμβρίου

admin

Ταμείο Ανάκαμψης: Εκταμιεύεται η δεύτερη δόση των 3,6 δισ.

admin

Σκρέκας: Στόχος να διασφαλίσουμε προσιτούς τους λογαριασμούς ενέργειας

admin