Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δεν θα διορίσω εκ νέου τον Πάουελ ως πρόεδρο της Fed αν εκλεγώ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την Παρασκευή ότι δεν θα διορίσει τον Τζερόμ Πάουελ επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), αν επανεκλεγεί τον Νοέμβριο, λέγοντας ότι ο Πάουελ επιδιώκει τη μείωση των επιτοκίων για να βοηθήσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία.

“Όχι, δεν θα το έκανα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε για το αν θα κρατήσει τον Πάουελ μετά τη λήξη της θητείας του το 2026, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business Network.

“Νομίζω ότι θα κάνει κάτι για να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς, αν μειώσει τα επιτόκια”, δήλωσε ο Τραμπ. 

Τον Αύγουστο, ο Τραμπ είπε ότι ο Πάουελ “πάντα καθυστερούσε, είτε ήταν για καλό είτε για κακό” με τη λήψη αποφάσεων και δήλωσε ότι εξεπλάγη από τον επαναδιορισμό του Πάουελ.

Ερωτηθείς γιατί το χρηματιστήριο τα πάει τόσο καλά αν η οικονομία είναι σε κακή κατάσταση υπό τον Μπάιντεν, ο Τραμπ είπε ότι οι traders είναι αισιόδοξοι για την επσιτροφή του στον Λευκό Οίκο. “Επειδή πιστεύουν ότι θα εκλεγώ”, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, το μεγαλύτερο μέρος του πρόσφατου ράλι της Wall Street τροφοδοτήθηκε από τα στοιχήματα ότι η Fed θα αρχίσει σύντομα να μειώνει τα επιτόκια και από την άνοδο των τεχνολογικών μετοχών που ενισχύονται από τον αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Related posts

Κίνα: Μείωση της μεταποιητικής για πέμπτο διαδοχικό μήνα τον Φεβρουάριο

admin

Νετανιάχου: Η διεθνής πίεση για τον τερματισμό του πολέμου, είναι ασύμβατη με τη διεθνή υποστήριξη για την εξάλειψη της Χαμάς

admin

Η Ρωσία σφυροκοπεί τα σιτηρά της Ουκρανίας, ο ΟΗΕ προειδοποιεί για πείνα από τις αυξήσεις των τιμών

admin

Γερμανία: Συνεχίζει τη δημοσκοπική της άνοδο η AfD

admin

ΗΠΑ: Απαγγελία κατηγοριών στον επικεφαλής της ρωσικής τράπεζας VTB

admin

Βιλερουά ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Ανοιχτές όλες οι επιλογές στα επιτόκια για την επερχόμενη συνεδρίαση

admin

Ισραήλ: Η Κνεσέτ ψηφίζει την επόμενη εβδομάδα για την επικύρωση του πολύ αμφιλεγόμενου νόμου για τον περιορισμό των εξουσιών του Ανώτατου Δικαστηρίου

admin

Απεσταλμένος της Κένυας στις ΗΠΑ για συνομιλίες για την Αϊτή βρέθηκε νεκρός

admin

Ισπανία: Η δεξιά ξεκινά στη Βουλή προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης

admin