Image default
PIRAEUS BANK

Τράπεζα Πειραιώς: Αντλεί 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 7,375%

Από ισχυρή ζήτηση, που κράτησε σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα το επιτόκιο, χαρακτηρίστηκε η έκδοση του ομολόγου Tier 2 της Τράπεζας Πειραιώς.

Η τράπεζα θα αντλήσει το ποσό των 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση. Οι προσφορές των επενδυτών ανήλθαν στα 1,6 δισ. ευρώ και το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 7,375%. Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη έκδοση αντίστοιχου ομολόγου από την τράπεζα το επιτόκιο ήταν στο 9,75%.

Υπενθυμίζεται πως η Tράπεζα Πειραιώς είχε επίσης βγει  το Νοέμβριο του 2023 στις αγορές με έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραίτοτητας και είχε αντλήσει 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 6,875%.

Οι παραπάνω κινήσεις εντάσσονται  στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων, MREL.

Τόσο η Τράπεζα Πειραιώς, όσο και οι άλλες τράπεζες υπερκάλυψαν τους στόχους για 1.1.2024 και τώρα προχωρούν στους επόμενους στόχους. Οι τράπεζες δεν πρόκειται να αφήσουν ολιγωρίες μιας και η διανομή μερίσματος εξαρτάται από την επιτυχία των παραπάνω εκδόσεων.

Ας σημειωθεί πως η τράπεζα επιθυμούσε να είναι η πρώτη στην κούρσα καθώς άμεσα ξεκινούν μέσα από το ΤΧΣ οι διαδικασίες αποκρατικοποίησής της.

Related posts

Στις 29 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Χρηματοδότηση αστικών συγκοινωνιών από την Τράπεζα Πειραιώς

admin

Αναβαθμίζει τη σύσταση για Τράπεζα Πειραιώς η JP Morgan

admin

Πειραιώς: Ηγετική θέση στην αγορά εταιρικών ομολόγων

admin

Πειραιώς: Συμφωνία για Συμβολαιακή Κτηνοτροφία με Δίκος Στ. Ιωάννης Σια

admin

Χρηματιστήριο: «Αντέχει» στα υψηλά 13 ετών εν αναμονή της Πειραιώς

ad

Συμφωνία Πειραιώς με την Στειακάκης Κωνσταντίνος για Συμβολαιακή Κτηνοτροφία

admin

Συμφωνία Πειραιώς-«Αφοί Δ. Κοροντζή» για Συμβολαιακή Γεωργία

admin

Την συμφωνία πώλησης δραστηριοτήτων στη Σερβία ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς

admin