Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το Facebook λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό “δυνητικά ανεπιθύμητων σχολίων” για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

Η Meta Platforms ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εισάγει προσωρινά μέτρα για τον περιορισμό των “δυνητική ανεπιθύμητων σχολίων” που αναρτώνται στο Facebook σχετικά με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Συγκεκριμένα, η Meta έκανε γνωστό ότι αλλάζει την προεπιλεγμένη ρύθμιση για τα άτομα που μπορούν να σχολιάσουν τις νέες και τις ήδη υπάρχουσες αναρτήσεις χρηστών που προέρχονται από “την περιοχή”, μόνο στους φίλους και τους ακολούθους τους, σύμφωνα με το ιστολόγιο της εταιρείας, σύμφωνα με το Reuters.

Ο εκπρόσωπος της Meta αρνήθηκε να διευκρινίσει πώς ορίζει η εταιρεία “την περιοχή”. 

Η εταιρεία προσθέτει πάντως ότι οι χρήστες μπορούν να εξαιρεθούν και να αλλάξουν τη ρύθμιση ανά πάσα στιγμή.

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρόσθεσε επίσης ότι θα απενεργοποιήσει τη δυνατότητα προβολής του πρώτου ή των δύο πρώτων σχολίων στις σχετικές αναρτήσεις, κατά την κύλιση στη ροή του Facebook.

“Οι πολιτικές μας έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν τους χρήστες ασφαλείς στις εφαρμογές μας, δίνοντας ταυτόχρονα σε όλους φωνή”, αναφέρει η Meta. “Εφαρμόζουμε αυτές τις πολιτικές εξίσου σε όλο τον κόσμο και δεν αληθεύουν οι υπόνοιες ότι πατάσσουμε εσκεμμένα φωνές” των χρηστών.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ορισμένοι χρήστες που πραγματοποίησαν αναρτήσεις υποστήριξης προς τους κατοίκους της Παλαιστίνης ή της Γάζας κατηγόρησαν τη Meta ότι παρενέβη περιορίζοντας το περιεχόμενό τους. Η Meta χαρακτηρίζει τη Χαμάς ως “επικίνδυνη οργάνωση” και απαγορεύει την ανάρτηση περιεχομένου που την εξυμνεί.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mondoweiss, που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Παλαιστίνη, ανέφερε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X στις 10 Οκτωβρίου ότι το Instagram ανέστειλε τη λειτουργία του προφίλ του ανταποκριτή του. Άλλοι χρήστες του Instagram ανέφεραν ότι οι αναρτήσεις τους για την Παλαιστίνη στην πλατφόρμα δεν είχαν views.

Η Meta ανέφερε ότι διόρθωσε ένα σφάλμα στο Instagram που είχε ως αποτέλεσμα οι αναδημοσιεύσεις περιεχομένου να μην εμφανίζονται σωστά στο story ορισμένων χρηστών, και εξαφανίστηκαν μετά από 24 ώρες.

“Αυτό το σφάλμα επηρέασε εξίσου λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο –όχι μόνο άτομα που προσπαθούσαν να κάνουν δημοσιεύσεις για τα τεκταινόμενα στο Ισραήλ και τη Γάζα– και δεν είχε καμία σχέση με το θέμα του περιεχομένου”, ανέφερε σχετικά η Μέτα.

Related posts

Ένοπλες δυνάμεις Ουκρανίας: H κατάσταση είναι δύσκολη

admin

ΗΠΑ: Σε υψηλό 18 μηνών η ανεργία, σκαρφάλωσε στο 3,8%

admin

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ

admin

Berkshire: Εκτόξευση 41% στα λειτουργικά κέρδη το γ’ τρίμηνο

admin

Ο Ισραηλινός στρατός δημοσιεύει ηχογράφηση: “Η Χαμάς πυροβολεί ανθρώπους που προσπαθούν να φύγουν νότια”

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 44,6% κατέγραψαν οι πωλήσεις οχημάτων εμπορικής χρήσης τον Νοέμβριο

admin

Βρετανία: Σε απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί από 20/9 έως 4/10

admin

ΝΑΤΟ: Γαλλία και Γερμανία στηρίζουν τον Μαρκ Ρούτε για ΓΓ

admin

Τζ. Πάουελ: Οι επιπτώσεις των αυξήσεων στα επιτόκια δεν έχουν φανεί ακόμη στον πληθωρισμό

admin